FOTO: Îndrăgita interpretă Domnica Dologa, la 30 de ani de activitate artistică

Îndrăgita interpretă de muzică populară Domnica Dologa a împlinit 30 de ani de când a făcut primul pas în această carieră. Momentul a fost marcat cum se cuvine, printr-un spectacol aniversar organizat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Societatea de Concerte Bistrița.

Evenimentul intitulat ”DOMNICA DOLOGA – 30 DE ANI DE CÂNTEC” a avut loc aseară, la Centrul Cultural Dacia din Bistrița. A fost un spectacol de excepție, la care au luat parte, pe lângă sărbătorită și alți interpreți cu renume precum Alexandru Pugna, Florentina și Petre Giurgi, Nina Predescu, Felicia Stoian, Marinela Zegrean Istici, Pamfil Roată, Cristina Livia Scurtu, Macxedon Botârlă, Anamaria Marti și Orchestra ”Dor Românescu” cu dirijor Ștefan Cigu.

 

 

 

 

 

 

Prezenți la eveniment au fost și reprezentanți ai autorităților locale, care au ținut să o felicite pe Domnica Dologa pentru întreaga sa actvitate. Și viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, a fost prezent la eveniment și a postat ulterior, pe pagina personală de facebook un mesaj.

Am avut bucuria să particip la spectacolul aniversar dedicat unei cântărețe iubite și apreciate în țara noastră, a cărei loc de origine este județul Bistrița-Năsăud, Domnica Dologa. Cu o activitate artistică de excepție, susținută pe parcursul a trei decenii, Domnica Dologa a adăugat valoare manifestărilor folclorice din județul nostru, păstrând vii tradițiile și obiceiurile identitare care ne-au fost lăsate de înaintașii noștri și și-a adus contribuția prețioasă la transmiterea acestor valori sacre către generațiile viitoare. Pentru întreaga sa carieră, dedicată publicului pe care îl iubește, am ținut să îi mulțumesc atât în calitate de viceprimar al municipiului Bistrița dar și ca simplu și sincer admirator al domniei sale! La mulți ani, doamnă Domnica Dologa, sănătate și putere de muncă, proiecte frumoase și reușite și desigur o carieră plină de succes alături de publicul care vă iubește și vă respectă!” a fost mesajul viceprimarului Niculae.

 

 

 

 

 

 

”Traseul spre culmile gloriei al Domnicăi Dologa a fost pavat cu multă trudă, dar şi cu satisfacţii pe măsură. Prin repertoriul de-o frumuseţe de netăgăduit, prin costumele parcă pictate de ţărăncile de pe Sălăuţa, prin frumuseţea vocii şi prestanţa scenică, frumoasa Domnica Dologa ajunge, în scurt timp, cap de afiş al prestigiosului ansamblu al Casei de Cultură Bistriţa – ”Cununa de pe Someș”. Recunoaşterea pentru promovarea folclorului romanesc s-a concretizat prin câştigarea celor mai mari concursuri de gen, amintind aici „Topul tinerilor interpreţi”-1995, realizat de Radiodifuziunea Romană. Este prima bistriţeancă care caştigă trofeul „Crizantema de aur” – Targovişte, 1998, juriul de specialitate fiind incantat de darul şi harul pe care-l are artista, de interpretarea absolut năucitoare, ascultătorii legănandu-se pe aripa de vis a amintirii, ascultand cu sufletul deschis unduirile fremătătoare ale romanţelor” precizează Maria Golban, cea care a realizat un blog despre Domnica Dologa.

Sursa foto: Facebook – Cristian Niculae