Arest pe 30 de zile pentru polițiștii acuzați de LUARE de MITĂ. Greab, Huciu și Ivan au fost reținuți, iar Mihai Mândrean a fost pus sub urmărire judiciară.

„În noaptea de 27 spre 28 august 2017 agenții de poliție G.D. (n.r – Greab Dorel) și I.S.G. (n. r. – Ivan Sorin Gheorghe) au fost surprinși în flagrant în timp ce au primit de la un investigator sub acoperire suma de 150 lei pentru a nu întocmi proces verbal de constatare a unei contravenții rutiere„ , precizează procurorii.

Asupra celor doi inculpați s-au identificat anumite sume de bani, despre care procurorii susțin că există indicii că banii ar fi obținuți din fapte similare. Asupra lui Greab Dorel s-au găsit 55 de lei și 50 de euro, în timp ce Ivan Sorin Gheorghe avea asupra lui 150 de lei și 50 de euro.

«La data de 28 august 2017 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru 24 de ore a patru agenți de poliție din cadrul Serviciului Rutier ai IPJ Bistrița-Năsăud, urmând a fi formulate propuneri de arestare preventivă pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită», se arată în comunicatul remis presei de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Polițiștii au fost FILAȚI mai multă vreme! De ce fapte sunt acuzați! 

Dorel Greab: 21 de acte materiale, 5 infracțiuni de luare de mită, unele în formă continuată
Ivan Sorin Gheorghe: 10 acte materiale, 4 infracțiuni de luare de mită, unele în formă continuată
Huciu Dan Grigore: 12 acte materiale, 3 infracțiuni de luare de mită, unele în formă continuată
Mândrean Mihai : 5 acte materiale, 3 infracțiuni de luare de mită, unele în formă continuată.

 

Dorel Greab, Dan Huciu și Sorin Ivan au fost ARESTAȚI pentru 30 de zile iar Mihai Mândrean a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile!

După ce au fost prezentați în fața judecătorului, Greab, Huciu și Ivan au fost arestați pentru 30 de zile, iar Mihai Mândrean a fost pus sub urmărire judiciară.

Pe durata cât se află sub control judiciar inculpatul va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori va fi chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căreia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de către organul judiciar care a dispus măsura (respectiv la IPJ Bistriţa-Năsăud-Biroul Supravegheri Judiciare) conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat. Pe timpul controlului judiciar impune inculpatului: – obligaţia de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a stabilit interdicţia; – de a nu lua legătura direct sau indirect cu inculpaţii G.D., I.S.G. şi H.D.G., cu martorii P. P., R.O., H.C.C. şi B.C., precum şi cu alte persoane care vor fi stabilite de organul de urmărire penală; – să nu desfăşoare niciun fel de activitate în cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud-Serviciul Rutier precum şi activităţi care implică supravegherea traficului rutier; – să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă organului judiciar desemnat cu supravegherea. Atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpaţii prezenţi şi de la comunicare în cazul inculpaţilor care nu sunt prezenţi la pronunţarea hotărârii”.

Dacă vor fi găsiți vinovați, polițiștii riscă pedeapsa închisorii de la 3 la 10 ani!

La operațiuni au participat Serviciile Județene Anticorupție Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Mureș, Satu-Mare, Maramureș, DGA – Centru Operațional 3, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.