3 variante de ocolire a Becleanului, prin proiectul Drumul Gării din Beclean! Se-apucă de lucru o asociere de firme: CML, ElectroUrsa și Caterpilar. Lucrări de 3 MILIOANE de euro (pe bani europeni) pentru piste de bicicletă, amenajare străzi, zone pietonale etc!

 -  -  2508


Îmbunătăţirea mobilităţii urbane a oraşului Beclean” este un proiect esenţial pentru fluidizarea traficului din Beclean. Nicolae Moldovan, primarul Becleanului a făcut demersuri pentru o centură ocolitoare, proiect care s-ar putea realiza în perspectivă și care ar devia traficul de pe DN 17 care sufocă centrul orașului!

Până la construcția unei centuri MARI, Becleanul va fi ocolit pe 3 variante, cu semafoare inteligente și monitorizare video a traficului !

Până atunci, Becleanul va putea fi tranzitat pe trei variante, curpinse în proiectul Drumul Gării din Becean! Acest proiect amplu de modernizare se va desfășura din bani europeni (3 milioane de euro).

 

drumul garii din beclean

drumul garii din beclean

drumul garii din beclean

O asociere de 3 firme a prins contractul de 3 MILIOANE de euro! CML e liderul asocierii!

 

Contractul de executie de lucrari la obiectivul: ”DRUMUL GARII DIN BECLEAN. IMBUNATATIREA MOBILITATII URBANE IN ORASUL BECLEAN” – a fost câștigat de o asociere de firme. VALOARE CONTRACT: 12.019.817.95 lei + TVA. (3 miioane de euro).

CML.RO S.R.L, liderul asocierii
ELECTRO-URSA SERVCOM S.R.L.
CATERPILAR TRANSILVANIA.

În cadrul proiectului ”Drumul Gării din Beclean” se vor efectua următoarele lucrări:

• Modernizare infrastructură rutieră străzi, care prevede și amenajarea a trei variante de ocolire a orașului Beclean;
• Realizare zonă pietonală;
• Realizare trotuare pietonale;
• Realizare traseu biciclete;
• Construire Garaj-Depou;
• Amplasare de spatii verzi cu sisteme de irigare;
• Plantare de arbusti cu înaltime medie de 2.5m;
• Spații de închiriere biciclete si dispecerate, amplasate în zone de referință ale orasului;
• Amplasare de rastele de biciclete pentru parcare;
• Monitorizare video a traficului;
• Puncte de reîncărcare a bateriilor pentru transport electric și de tip hibrid.

Iluminat stradal modern! Lista de străzi!

Vor fi modernizate și se va realiza iluminat public pe străzile Dealul Păcii, drumul prin pădure, Horea, Codrului, Bobâlna.Crișan, I. P. Reteganul, Petru Maior, Parcului, Piața Mare, Aleea Gării, Podirei-Băile Figa.

Se cumpără 5 autobuse ELECTRICE!

De asemenea, vor fi cumpărate 5 autobuze electrice, biciclete electrice pentru care se vor construit 7 km de piste. Vor mai fi amenajate 31 de stații de autobuze, un depou cu 5 garaje și o spălătorie, se vor amplasa 33 de semafoare, 60 de indicatoare rutiere. Totodată, se vor amenaja spații verzi și parcări.

autobus lectric ziar de bistrita

Străzi cu sens unic!

Fluidizarea centrului oraşului va cuprinde conform proiectului amintit ca următoarele străzi să aibă sens unic obligatoriu şi anume:
– Strada Gării- pietonală;
– Strada Morii sens unic spre autogară;
– Strada Liviu Rebreanu sens unic spreDN 17;
– Strada Petru Maior sens unic dinspre strada Ion Pop Reteganul spre strada Parcului.

Modernizare și fluidizare pe bani europeni! Drumul Gării din Beclean va fi completat de încă 1 proiect european, de mobilitate urbană! Lucrările încep din primăvară!

Acest amplu proiect de modernizare a Becleanului prin amenajarea unor străzi ca variantă ocolitoare + semafoare inteligente + monitorizarea video a traficului are o valaore de 3 MILIOANE de euro și va fi completat de ÎNCĂ un proiect de mobilitate urbană, care vine în completare. Ambele proiecte “Drumul Gării din Beclean” și “Mobilitate Urbană” se realizează de bani europeni și cel mai probabil lucrările vor începe din primăvara anului 2020!

 

Citiți și:

 

O.Z.N-ul de la Beclean e gata-gata să înceapă în această primăvară! Centrul Legacy e un centru de fițe… accesibil tuturor! Valoarea investiției: 4 MILIOANE de euro, bani europeni!

0 notes
1633 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *