Liceeni din Beclean, în vizită la Senat. Ioan Deneș le-a fost ghid!

Circa 50 de elevi ai Colegiului Național Petru Rareș din Beclean au avut ocazia să efectueze o vizită la București, unde senatorul Ioan Deneș le-a făcut o prezentare a instituției în care își desfășoară activitatea.

În vreme ce alți elevi bistrițeni au vizitat sediile unor instituții publice din județul nostru, liceenii din Beclean au ajuns chiar la București, iar senatorul Deneș a fost încântat să primească o astfel de vizită.

”În cadrul săptămânii Școala altfel, am avut onoarea să fiu vizitat în Senat de 50 de liceeni, împreună cu profesorii de sport și geografie de la Colegiul Național Petru Rareș din Beclean. Pentru o clipă m-am simțit din nou liceean, alături de acești minunați adolescenți” a precizat senatorul Ioan Deneș.

”Școala altfel” este programul național care își propune să implice elevii și cadrele didactice în activități extrașcolare care să  ajute la o mai bună dezvoltare a copilului. Prin intermediul unor activități diverse, cei mici sunt stimulați să dea frâu liber imaginației, să-și dezvolte abilitățile socio-emoționale și comunicaționale. Prin sarcini aplicate, elevii învață lucruri noi care le vor fi de folos în procesul de dezvoltare intelectuală. Mai mult, activitățile extracuriculare îi ajută pe profesori să își cunoască mult mai bine elevii și să găsească modalitatea perfectă pentru a se face înțeleși și pentru a adapta conținutul materiilor la nevoile elevilor.

În cadrul programului „Școala altfel” pot fi derulate o mulțime de activități care au un rol important în dezvoltarea elevilor. Astfel, printre cele mai întâlnite activități se numără excursiile programate în această perioadă. În cadrul acestor excursii, elevii au posibilitatea de a vedea locuri importante din România, locuri încărcate de istorie și frumusețe care vor avea un rol important în dezvoltarea lor.