Târgul de purici, o nouă ediție de succes! În prima zi, sute de bistrițeni l-au vizitat și au cumpărat produse, susținând astfel proiectele umanitare ale Clubului Lions

Cea de-a patra ediție a Târgului de Purici, eveniment care se desfășoară în cortul special amenajat în Centrul Istoric al orașului și-a deschis, vineri, porțile pentru vizitatori, asta după ce zilele trecute, zeci de voluntari au muncit pentru a amenaja raioanele și a face toate pregătirile necesare pentru acest eveniment.

La ediția din acest an au luat parte chiar și oficialități locale, prefectul Ovidiu Frenţ şi subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea și chiar primarul Ovidiu Crețu participând la deschiderea oficială a Târgului de Purici.

 

 

 

 

 

 

Încă de deschidere, târgul a fost vizitat de sute de bistrițeni, care au avut de unde alege, întrucât oferta este una extrem de variată. De la electrice și electronice, articole sportive și încălțăminte, până la cărți în limba germană, jucării, haine noi sau second-hand și articole de menaj, telefoane sau chiar obiecte de mobilier, toate pot fi găsite în cortul special amenajat pentru această ediție. Prețurile sunt mai mult decât modice și pornesc de la 5 lei pentru o jucărie mare de pluș de exemplu și pot ajunge până la circa 150 de lei în cazul unor televizoare.

 

 

 

 

 

 

Târgul de Purici este un eveniment caritabil organizat de Clubul Lions Bistriţa cu scopul de a aduna fonduri pentru diverse proiecte umanitare.

 

 

 

 

 

 

Târgul va fi deschis pentru public și sâmbătă și duminică, astfel că, dacă nu ați reușit astăzi să îl vizitați, mai aveți timp la dispoziție zilele următoare. Sâmbătă, 28 octombrie, târgul va fi deschis între orele 10:00 – 18:30, iar duminică, 29 octombrie – între orele 10:00 – 14:00.

Prima ediție a târgului a avut loc în anul 2014, după modelul Flohmarcht-ului german sau austriac și a Marché aux puces francez. Clubul Lions Bistrița a adus această idee la Bistrița, încercând astfel să implice societatea în strângerea de fonduri care să fie întoarse mai apoi tot către societate, acolo unde este nevoie. În cadrul evenimentelor de acest gen, cetățenii pot participa cu donații constând în îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice, jucării,mic mobilier, articole de menaj, cărti, CD-uri, calculatoare și birotica, orice alt obiect de care nu mai are nevoie, dar care mai poate fi folosit. Toate obiectele donate sunt scoase apoi la vânzare în cadrul târgului, exact așa cum s-a întâmplat și la Bistrița.