Vrei să pleci la muncă în străinătate? O firmă din Danemarca caută români care să lucreze la cules de mazăre. Ce condiții se cer?

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud informează că o firmă din Danemarca vrea să angajeze români care să lucreze la cules de mazăre, în localitatea Ørbæk, potrivit ofertei postată pe rețeaua europeană a locurilor de muncă Eures.

Firma Greenpeas  are vacante 350 de locuri de muncă de culegători de mazăre, locurile fiind disponibile la nivelul întregii țări, nu doar pentru județul Bistrița-Năsăud.

Cei interesați de aceste locuri de muncă trebuie să știe că se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Culegătorii de mazăre vor lucra în Danemarca în perioada martie – octombrie 2018, cu un program de lucru de 6 zile, în medie 30-40 ore pe săptămână.

Candidații trebuie să aibă minim vârsta de 18 ani și să fie vorbitori de limbă engleză nivel minim. Aceștia trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poză inclusă, pe adresa de email: work@grenpeas.dk. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este data de 3 decembrie 2017. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com.

Preselecția aplicanților se face de angajator, iar invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face de către consilierii EURES. Selecția va avea loc în prima parte a lunii decembrie 2017, în Tirgu – Jiu și Slobozia.

Angajatorii mai menționează că cei selectați vor fi cazați în rulote în care sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat și internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/pe zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea.

De asemenea, se mai precizează că transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană; opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

În ceea ce privește plata muncii, aceasta este în funcție de cantitatea de mazăre culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific.

Salariul este 0.6 euro brut/kg + 12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei daneze.

Sursa foto: www.my-greenpeas.com