După valul de pensionări MASIVE, se caută polițiști! Vezi un VIDEO cu proba sportivă la examenul de Poliție! Traseu dificil sau prea lejer? S-au scos probele clasice care se dădeau la norma de sport din liceu: sprint, rezistență etc!  De asemenea NU mai există barem de înălțime!

Ca urmare a valului de pensionări, Inspectoratele de Poliție din toată țara sunt în deficit de personal. Din acest motiv, în luna ianuarie va avea loc o selecție de candidați care să urmeze cursurile Școlilor de Agenți din țară. Pentru a fi integrați în sistem cât mai repede, perioada de pregătire a fost redusă de la 2 ani la un an, după care polițiștii vor fi integrați în sistem și repartizați în funcție de mediile obținute.

 

Traseu cu obstacole la examenul de polițist! S-au scos probele clasice care se dădeau la norma de sport din liceu: sprint, rezistență etc!  De asemenea NU mai există barem de înălțime!

 

 

Traseul aplicativ conține 6 probe, care trebuie parcurse obligatoriu. Timp maxim acordat traseului: 2 minute și 25 de secunde!

Prima probă: săritura de pe loc. Barem 1.80 m . Dacă NU se îndeplinește baremul, candidatului i se vor adăuga 3 secunde la timpul final!

Proba 2 : trecerea în alergare prin pas sărit peste o saltea de 2 metri lungime. Dacă NU se îndeplinește baremul, candidatului i se vor adăuga 3 secunde la timpul final!

Proba nr. 3: Două rostogoliri înainte pe o distanță de 4 metri.   Dacă NU se îndeplinește baremul, candidatului i se vor adăuga 3 secunde la timpul final!

Proba nr. 4 : Pe o băncuță de 4 metri, candidatul transportă 2 greutăți de 5 kg fiecare.  Băncuța are de 30 de centimetri lățime.

Proba nr. 5: trecerea printre șicane pe o distanță de 30 de metri. Dacă NU se îndeplinește proba, candidatului i se vor adăuga 3 secunde la timpul final!

Proba nr. 6: ELIMINATORIE: săritura peste o capră de 1.20 metri ! Dacă această probă NU este îndeplinită, candidatul este descalificat!

Proba 7: trecerea printr-un tunel cu lungime de 4 metri și înălțime de 1 metru.

Proba nr. 8 : Trecerea unui obstacol cu înălțimea de 1.20 metri. Dacă NU se îndeplinește baremul, candidatului i se vor adăuga 3 secunde la timpul final!

Proba nr.9: Transportul unui manechin de 40 de kg pe o distanță de 10 metri. Dacă NU se îndeplinește corect proba, candidatului i se vor adăuga 3 secunde la timpul final!

Proba nr. 10: Aruncarea la țintă a unei mingi de handbal. Candidatul trebuie să lovească un panou de 1m/1m și are la dispoziție 2 lovituri! Dacă NU se îndeplinește corect proba, candidatului i se vor adăuga 3 secunde la timpul final!

Proba nr. 11: Naveta – candidatul transportă 10 popici ( 5 dintr-o parte și 5 din cealaltă parte, pe o distanță de 20 de metri). Astfel, candidatul parcurge 200 de metri.

Penalizările sunt acordate în cazul în care exercițiul NU este realizat corect. Dacă Nu este realizat deloc, candidatul va fi descalificat!

Mesajul Ministrului Carmen Dan:

„Împreună cu echipa de conducere a MAI am decis să schimbăm modul de testare fizică a candidaților care vor să urmeze o formă de învățământ în școlile Ministerului Afacerilor Interne.

Am luat în discuție mai multe variante și, după ce am consultat inclusiv modul în care sunt realizate examenele de acest gen în alte state, am ajuns la varianta unui traseu aplicativ care să testeze atât forța și rezistența, cât și agilitatea și calitățile motrice. Încă un lucru foarte important: odată cu introducerea acestui traseu va fi scos pragul minim de înălțime!

Le urez mult succes celor care vor să își încerce norocul la sesiunea din ianuarie, atunci când se vor desfăşura probele pentru admiterea în şcolile MAI, și vă reamintesc că data limită pentru depunerea dosarelor de înscriere la examen este de 5 decembrie 2017!” – a transmis Carmen Dan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Probele fizice au fost modificate și s-a renunțat la cele clasice: alergare de rezistență, sprint, flexii abdominale, aruncarea mingii de deasupra capului, saltul de pe loc – probe care se regăseau la examinările din liceu sau gimnaziu.

 

Acest traseu a fost special conceput. Până acum, candidații la examene aveau probe fizice pe modelul standard, aplicat și în sistemul de învățământ. Probele la evaluarea performanţei fizice erau identice pentru toţi candidaţii, bărbaţi şi femei; flexie abdominală, alergare de rezistenţă pe distanţa 1000 m pentru candidaţii-bărbaţi, respectiv 800 m pentru candidaţii – femei.Test scris, de tip grilă; 60 de intrebări și examen pshologic.

 

IPJ Bistrița are deficit de 110 persoane, după ce 40 de persoane s-au pensionat în 2017!

 

CLICK să vedeți toate condițiile pentru depunerea dosarului!

S-a DUBLAT numărul de locuri la Câmpina și la Cluj! Perioada de școlarizare, redusă la 1 an!

La Școala de Agenți de la Cluj s-a dublat numărul de locuri! De la 150 la 300 pentru examenul din ianuarie 2018! De asemenea în întreg sistemul de recrutare agenți, perioada s-a micșorat și elevii școlilor de poliție vor fi angajați după un an de pregătire.

 

 

 

 

 

 

 

 

La Școala de Agenți din Cluj, înscrieri se fac până la data de 5 decembrie. Înscrierea candidaţilor se face personal pe baza cărţii de identitate şi numai în momentul în care candidatul se prezintă cu dosarul în format complet (cu excepţia fişei medicale tip). Activităţile specifice probelor eliminatorii, în perioada 15-19.01.2018 la sediul fiecărei instituţii, conform graficelor stabilite de către fiecare unitate de învăţământ postliceal. Proba de verificare a cunoştinţelor va avea loc în data de 20.01.2018 şi va consta într-un test grilă la disciplinele limba română şi limba străină (limba engleză sau limba franceză).

INFORMATII PRIVIND ADMITEREA 2018 la Școala de Agenți de la Cluj!

 

Şcolile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie:

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1300 locuri

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 locuri

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – 350 locuri

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 locuri

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300 locuri.

CLICK pentru detalii!