FOTO: Peste 500 de sportivi vor fi prezenți la Bistrița, la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness

Municipiul Bistrița găzduiește în perioada 11-12 noiembrie, Campionatul Mondial de Culturism și Fitness. Peste 500 de sportivi din 56 de țări vor evolua la Bistrița. Cel mai numeros lot va fi cel al României, alcătuit din 50 de sportivi.

Din Lotul României îi amintim pe triplul campion mondial en-titre Lucian Popa, campioana mondială Ioana Sulea en-titre, campionul european Costel Torcea, precum și vicecampionii europeni Sebastian Vasuț, Popa Andrei, și Costin Ilinca și alți sportivi medaliați pe plan național și internațional.

Într-o conferință de presă organizată astăzi, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat: ”cel mai mare număr de participanți la o ediție a Campionatului Mondial de culturism și fitness! Oficial s-au înregistrat până în momentul de față 526 sportivi, 216 delegați și aproximativ 200-300 aparținători și susținători din 56 de țări. Pe lângă multe țări europene participante la competiție, nu pot să nu amintesc câteva destinații exotice din care au venit pe cont propriu un număr impresionant de sportivi: Africa de Sud, Siria, Malta, Angola. Ecuador, Argentina, Japonia, Brazilia, Costa Rica, Egipt, India, Trinidad&Tobago, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Mexic!.

 

 

 

 

 

 

 

Și președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, a fost prezent la Bistrița, afirmând că va fi o competiție extraordinară cu un număr mare de solicitanți.

Campionatul va fi organizat de Federația Română de Culturism și Fitness şi Federaţia Balcanică de Culturism şi Fitness, în parteneriat cu Ministerul Sportului şi Tineretului, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Primăria Bistriţa.

Ediţia anterioară a evenimentului s-a desfăşurat în Santo Domingo, Republica Dominicană, iar în decizia de alegere a municipiului Bistriţa, pe lângă factorul sportiv a contat şi potenţialul turistic al zonei, ţinând cont că, în general, fiecare sportiv participă însoţit de două persoane.

România este campioana en-titre la Fitness şi Bikini Fitness, prin triplul campion mondial Lucian Popa şi Ioana Şulea, iar lotul naţional a câştigat detaşat locul I pe națiuni în cadrul campionatelor balcanice de fitness desfășurate în Bar (Muntenegru).

În cea de-a doua zi a competiției, pe 12 noiembrie, la Bistrița sunt așteptați să sosească și ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, dar și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Facebook – Emil Radu Moldovan