33 de noi cazuri de COVID-19 în Bistrița-Năsăud, inclusiv elevi, angajați ai unor firme și asistenți medicali

 -  -  1354


În ultimele 24 de ore, 33 de noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate la nivelul județului Bistrița-Năsăud, bilanțul total al îmbolnăvirilor ajungând la 1.845 informează Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, a fost înregistrat un nou deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus.

Potrivit informaţiilor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, printre cele 33 de persoane confirmate recent cu COVID-19 se numără și doi asistenti medicali și o infirmieră de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, trei angajați ai unor operatori economici și patru elevi (1 elev – Liceul cu Program Sportiv, 1 elev – Liceul de Muzică Tudor Jarda, 2 elevi – Școala Generală nr. 6).

De asemenea, a fost înregistrat decesul cu numărul 113, al unui bărbat de doar 55 ani, care a fost internat în 5 octombrie în Secția Boli Infecțioase (Pneumonie), transferat în Secția ATI în 8 octombrie, unde a si decedat în 13 octombrie. Pacientul suferea și de alte comorbidități: diabet zaharat, obezitate, sechele infarct miocardic.

Astfel, Instituția Prefectului precizează că situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, la data de 15 octombrie, este următoarea:

  • 1843 cazuri confirmate de CoVid-19;
  • 113 decese;
  • 1574 persoane externate (1167 externate vindecate și 407 externate la cerere);
  • 823 persoane în carantină;
  • 184 persoane izolate;
  • 266 teste efectuate (216 de teste efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private)

Situația pe comune se prezintă în felul următor: 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Situația la nivel național este următoarea: 

0 notes
479 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *