Trotuare cu pavele și îmbrăcăminte asfaltică nou-nouță pe mai multe străzi din Bistrița

Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița intenționează ca în anul 2018 să execute lucrări pe mai multe străzi din municipiu, unde se va interveni atât pentru modernizarea trotuarelor, cât și a părții carosabile.

Avem programate lucrări pe mai multe străzi. Panait Cerna, Sergent Major Octavian Popa, 1 Mai, Narciselor – toate sunt, în prezent, străzi care au asfalt și borduri vechi și trotuarele sunt degradate și vom încerca să le refacem cu dale din beton. Vom renunța la trotuarele îmbrăcate în asfalt. Pe aceste străzi intenționăm să turnăm și un nou strat de asfat din bordură în bordură, așa cum am făcut pe mai multe străzi din oraș” a declarat Ioan Crețiu, șeful Direcției de Servicii Publice.

În acest sens a fost organizată și o licitație publică, termenul pentru depunerea ofertelor fiind 20 noiembrie. ”În prezent, comisia de licitație va verifica documentele, pentru că termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 20 noiembrie. Noi intenționăm să încheiem contractul în acest an și din februarie, dacă timpul va permite, dacă nu din martie anul viitor să începem lucrările” a completat Crețiu.

În plan mai figurau încă trei străzi din Centrul Istoric, însă, în cazul acestora procedura e întârziată din cauza unor avize care trebuie obținute.

Am mai avut trei străzi pe care am vrut să lucrăm – strada Vasile Alecsandri, Piața Mică și Zorilor, toate din Centrul Istoric, însă aici a trebuit să obținem avizele de la Comisia de Monumente Istorice Zonală 3 de pe Transilvania. Procedura a fost foarte complicată, inițial ne-au respins documentația și acum am făcut contestație. Noi am fi vrut să mergem la pachet și cu aceste străzi, însă până nu obținem avizul nu putem face nimic” a adăugat Ioan Crețiu.

Lucrările pe străzile pentru care s-a organizat licitația urmează să fie cuprinse în bugetul Primăriei Bistrița privind investițiile din 2018.