Eveniment

39 de elevi au absentat de la cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat

 -  - 


Un număr de 39 de elevi din Bistrița-Năsăud au absentat de la cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, potrivit datelor comunicate marți de inspectorul şcolar general, Cristian Nicula.

Dintr-un total de 1.924 de candidaţi înscrişi pentru această probă, au fost prezenţi 1.885, 39 fiind absenți. Niciun elev nu a fost eliminat. Majoritatea elevilor prezenți au susținut proba la disciplina Matematică – 1.289. Alți 583 de elevi au optat pentru disciplina Istorie și alți 13 pentru Istorie (Limba maghiară).

Pentru actuala sesiune de Bacalaureat, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud sunt înscrişi 2.033 de candidaţi, din care 1.794 din promoţia curentă, iar 239 sunt din promoţiile anterioare. Probele se susţin în şapte centre de examen: patru în municipiul Bistriţa şi câte unul în oraşele Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului şi a specializării) va avea loc miercuri, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba şi literatura maternă) este programată joi.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în 27 iunie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în 1 iulie.

68 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.