VIDEO: Confruntarea PRIMARILOR! Vezi cum se prezintă cei 4 crai cu șanse să-i scrie lui Crețu PENSIONAREA!

Candidații la Primăria Bistrița s-au întâlnit în studioul AS-TV și au avut o primă dezbatere, pe diverse teme: Dealul Codrișor, piste de biciclete, Centura de Sud, Bistrița Sud (în prima parte a emisiunii), turnul Proditerm, veverițe, cerșetorie (în a II-a parte) și râul Bistrița, puncte termice, colegiul Rebreanu pe final.

Au participat Liviu Rusu, Vasile Moldovan, Stelian Dolha, Alin Seserman, Petrică Sighiartău și Simionca Ionuț, candidați pentru funcția de primar, iar Florin Bojor și Marius Bălan pentru consilier local.

Crețu a fost marele ABSENT, iar Alexandru Bria în calitate de sol al primarului a fost menajat de ceilalți candidați, care ar fi vrut explicații de la cel care comandă actuala administrație, NU de la un consilier local.

13131242_1159630060737260_5194693564066535904_o

 

 

Stelian Dolha a participat doar la prima oră și a părăsit studioul vizibil iritat. A transmis că dacă însuși primarul e absent, el NU are ce căuta. Candidatul ecologiștilor, Mircea Archiudean a fost și el absent de la dezbatere.

Careul de AȘI, ce vor să-l pensioneze pe Crețu! Așșșș!

Degajat, fostul președinte al Consilului Județean a punctat ferm minusurile administrației Crețu și a dat câteva soluții pentru accelerarea ritmului de lucru în administrație, domeniu pe care îl stăpânește cel mai bine prin prisma experienței sale. Evaluarea resurselor financiare ar fi un alt punct-cheie pentru atingerea obiectivelor: Toți spunem că facem și avem programe, dar trebuie văzut din ce bani facem și ce se poate realiza cu-adevărat…

Liviu Rusu: În administrație NU ai timp, iar boala lungă e moarte sigură!

 

Liviu Rusu: de-ar fi să NU am apă la chiuvetă, lăsați-mă să merg pe bicicletă!

Candidatul a fost spontan și a făcut un joc de cuvinte între lipsa rețelelor de utilități și lipsa pistelor de bicicletă. Pragmatic, acesta a vorbit despre etapele proiectelor IPOTETICE: proiect-tehnic, indicatori tehnici, finanțare, semnare finanțare, ordin de începere a lucrărilor și punerea în funcțiune a unui obiectiv. A atacat administrația Crețu care a lălăit multe obiective. 

Pădurea Codrișor este un proiect fezabil, dar trebuie să se ia în calcul stabilizarea dealului și amenajarea unei Zone Belvedere, ca brand al orașului.

– Wonderland: Investițiile în curs NU pot fi blocate, iar consecințele sunt foarte grave… Una este viziunea, unul este ipoteticul program și alta este ce poți face în Bistrița. Liviu Rusu susține o evaluare a resurselor și o prioritizare URGENTĂ a investițiilor.


– Centura de Sud: trebuie să fie ocolitoare ,,nu să penetreze metropola”.

– veverițe: Prea multă vorbă pentru nimic. Nu este un obiectiv care să fie inaugurat de un primar, ci mai degrabă de elevul Mihăiță de la grădiniță.

– cerșetorie: măsuri urgente pentru cerșetoria juvenile și a citat din Topârceanu: Cerșetorul monoped stă cu nasu ca un mac/ La ieșire-ntr-un picior să mai capete un pitac!

– Turnul Proditerm: observator astronomic, iar pe terenul aferent să se realizeze terenuri de sport sau obiective pentru pensionari… să se producă activitate economică. Zonă de parcări în apropierea pieței agro-alimentare din Decebal.

– râul Bistrița: să fie ca Ozana cea limpede din “Amintiri din copilărie”. Se poate filtra apa și astfel să fie limpezită. Sunt multe variante de modernizare, dar NU se poate moderniza Dealul Codrișor fără amenajarea râului.

– punctele termice: sunt multe și se pot crea și locuri de parcare, dar se pot face parteneriate. Primăria poate realiza locuri de muncă și crea spălătorii-auto în unele puncte termice.

restaurarea monumentelor se face cu altfel de culori, NU cu vopsele lavabile și a dat exemplul Bisericii Evanghelice.

Liviu Rusu: administrația actuală se mișcă încet și foarte-încet. A explicat ce pârghii are Primăria Bistrița pentru accelerarea ritmului de lucru și l-a criticat pe Crețu pentru banii pierduți la Rebreanu. De asemenea, e vorba de … incapacitate administrativă pentru banii ne-cheltuiți rămași în Trezorerie!

Stelian Dolha a plecat din emisiune!

 

Dolha a avut un discurs agresiv și în câteva ipostaze a părut iritat de moderatorul emisiunii. Liberalul a abordat doar câteva subiecte, deoarece a părăsit studioul emisiunii la pauza de publicitate.

– Wonderland : terenul respectiv să fie parcelat și transformat în cartier A.N.L

P.N.L are proiect pentru Pădurea Codrișor, prin Florin Chereji, candidat pe listele de partid.
(Chereji e cel care a câștigat imagine pe baza acestui subiect și era previzibilă re-intrarea sa în politică)

– piste de biciclete: NU s-au creat în Bistrița din 1989 și trebuie o consultare a publicului. Viitorul primar ar trebui să meargă la serviciu pe bicicletă.

Vasile Moldovan – fostul primar a avut aceeași atitudine specifică… “încetuc pe treabă bună…”

Vasile Moldovan a abordat tema centurii de sud, care a pus în pericol dezvoltarea Pădurii Codrișor. “Peste 80 kilometri de piste de bicicletă sunt proiecte prea mari pentru a fi puse în practică, care nu s-ar putea realiza decât cu finanțări foarte mari.”

– veverițele să fie eliberate.

– skate-park: locația NU ar fi potrivită pentru sporturi extreme, ci mai degrabă pentru o scenă pentru evenimente medievale.

– case vechi și fațade ne-îngrijite: locuințele istorice să fie cedate către oameni bogați care și-ar permite să întrețină fațadele.

– la Turnul Proditerm și zona industrială a propus o consultare a cetățenilor pentru o zonă de agrement sau micro-industrie.

– puncte termice: amenajare de parcări supra-terane

– râul Bistrița: să fie pus în aplicare P.UZ-ul din 2006, care permitea administrației actuale să amenajeze întreaga zonă.

– Colegiul Rebreanu: regret că în 8 ani NU s-a modernizat colegiul și Nu am făcut nici măcar acoperișul. E obligatoriu să finalizăm investiția!

Alin Seserman îi dă grele lui Crețu, dar și liberalilor fățarnici care au format alianța cu primarul

Alin Seserman a argumentat o parte din proiectele sale transmise pe blog și facebook. S-a contrat cu Berari de câteva ori și a avut un discurs blând, cu critici la adresa ui Crețu pentru banii luați din bancă și lipsa de viziune. I-a riticat și pe liberalii care au format USL-ul și acum se dezic de Crețu.

 

– puncte termice: Primăria să stabilească destinații publice: grădinițe, locuri de joacă, iar o parte din ele să fie amenajate de investitori. În 10 ani, primăria NU a făcut nimic!

La Rebreanu am avut un management slab de 10 ani. Trebuia să avem clădirea principală reabilitată din bani europeni, o bază sportivă pusă la punct.

– râul Bistrița : Primarul Crețu și USL a blocat acest proiect din 2008. Râul Bistrița trebuia să fie amenajat până la Sărata, așa cum era prevăzut în P.U.Z. și în strategie.

–  clădiri istorice: stimulente pentru proprietarii care le modernizează, impozite și taxe mai mici, documentații tehnice, consultanță gratuită.

– vrea modernizarea bazelor sportive prin parteneriate cu Primăria Bistrița: bazele ARIO, C.F.R , Mecanica.

– veverițe: Un subiect hazliu. Voleiera arată a închisoare și ar trebui să dispară.

proiectul amenajării Codrișorului exista încă din 2006! Seserman a băgat câteva fitile referitor la alianța liberlilor care au susținut centura de Sud a lui Crețu. Ar trebui clasificate traseele de bicicletă

– susține o centură de nord, care ar dezvolta actuala zonă industrială a orașului.

– În Wonderland ar dori amenajarea unui complex sportiv nicidecum a unei pârtii de schi la o altitudine de 600 de metri. Creditul este o mare eroare politică a încheiat Seserman.
– zona turnului Proditerm – zonă de agrement, baze sportive pentru tineri.

– Piață Agroalimentară pentru producătorii locali, deoarece bistrițenii cumpără din Kaufland deși au posibilitatea să ia de la producătorii locali.

– Soluții urgente pentru cerșetoria juvenilă prin implicarea Poliției Locale.

Reprezentanții AS-TV susțin că va mai avea loc o confruntare între candidați, pe finalul campaniei electorale. Rămâne de văzut dacă primarul Crețu va accepta să fie prezent și va da dovadă de curaj să-i înfrunte pe cei care vor să-l trimită la PENSIE!

 

 

Emisiune completă: https://www.youtube.com/watch?v=fgVOXxCWHoc
Comentarii

 • fost per- ist

  Candidati voi, inteligentilor!

 • Cea mai mare prostie în alegerile locale viitoare la Bistrița este numărul mare de candidați. Cu un singur tur, nu există nicio șansă pentru alaiul intrat în cursa de detronarea a lui Cretu. Votul se va diviza și Cretu va triumfa…sa merg pe linia poeziilor lui Liviu Rusu. Din păcate ne așteaptă încă 4 ani în care vom încreti fruntea la proiectele tip veveriță ale actualului primar.

 • Le cam tremura chilotii celor din PSD pt ca lumea nu ii mai doreste.

 • Vorbe,vorbe și iar vorbe.
  “Inteleptul” Liviu Rusu vine cu propuneri care spera sa al propulseze în funcția care va aduce noi beneficii și proprietăți PERSONALE. Și care să-l apropie mai tare de DNA.

 • Ajunge! Cretu a reusit “performanta” sa aduca Bistriţa pe punctul de a intrece Caracalul in materie de ciudatenii. Mai intai l-a apucat nebunia mutarii statuilor care a facut praf istoria orasului. Prima isprava in acest sens a fost mutatarea bustului lui Petru Rares din Piata care-i poarta numele pentru a face loc unui monument controversat, in forma de „Sula” tocmai langa Prefectura, vrand parca sa confere expresie materiala sintagmei „Sula si Prefectura”. A urmat apoi mutarea bustului lui Cuza, de la IJP, in Piata Unirii fara sa stie ca piata isi trage numele de la Marea Unire din 1918 si nu are nimic cu unirea principatelor sau Mica Unire. Dupa mintea lui Cretu, unire sa fie, nu conteaza daca-i mare sau mica. Fara a mai pune la socoteala mulajele cu strutii, ouale gigant si merele de plastic, Bistriţa e oraşul în care toate lucrurile se întâmplă pe dos.
  Vezi: http://www.catavencii.ro/bistrita-orasul-unde-s-a-rasturnat-carul-cu-peisagisti-tembeli/

 • Cretu nu a venit la dezbatere fie din aroganta , fie din prostie. Bistrita are nevoie de o schimbare. Cretu care a ajuns la varsta pensionarii ne aburea cu “Bistrita europeana” insa in realitate el a vrut sa aduca la Bistrita statuia fostului lider comunist chinez Deng Xiaoping, spre indignarea cancelariilor occidentale si chiar a bistritenilor. Asadar,dupa doua mandate de primar, Cretu este aproape de un bilant catrastofal. A investit prosteste in SF-uri, PUG-uri si PUZ-uri de care s-a ales praful.
  Primarul Cretu a refuzat de fiecare dată să fie asfaltate străzile din bani de la buget. În tot acest timp, şi puţinele străzi asfaltate înainte să ajungă el la Primărie s-au stricat sau au fost sparte pentru lucrări de canalizare.
  In schimb a accesat un împrumut în valoare de aproximativ 10 MILIOANE de euro , din care o mare parte se vor îndrepta spre tampenia numita Wonderland pentru pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, deși a promis că NU va îndatora bugetul public și că va accesa fonduri nerambursabile pentru pârtia de schi.
  La capitolul locurilor de muncă de la venirea Leoni, pe timpul fostului primar Vasile Moldovan, niciun investitor important nu a mai venit la Bistriţa. Primăria a creat un Parc Industrial (ideea , fiind preluata de la liberali), dar care deocamdată nu a fost populat cu activitati industriale. De mai bine de un an, se sparg mii de euro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar nu există rezultate. Putem spune că s-au investit câteva milioane de euro pe nişte betoane, cu slabe perspective de a crea măcar câteva sute de locuri de muncă.
  Centura de Sud prin Padurea Codrisor de care s-a cramponat primarul Cretu este o altă gafă de proportii care a lasat orasul Bistrita fara centura ocolitoare . Aceasta nu s-a materializat, din cauza costurilor ridicate si a problemelor legate de alunecarile de teren dar a inflamat opinia publică, fiind blocate alte proiecte de amenajare a raului Bistrita si a dealului Codrisor pentru agrement.
  La capitolul Urbanism – s-a construit haotic și nu există specialiști cu viziune în arhitectura. Spațiile verzi, zona Industrială, malurile râurilor, cartierele Sărata, Slătinița, Sigmir, Ghinda, plus zonele rezidențiale sunt ignorate total și parcă n-ar face parte din „Bistrița Europeană”.
  Deşi se cheltuie anual un milion de euro, primăria Bistriţa nu a reuşit să facă evenimente importante în oraş, iar tinerii sunt total neglijaţi. Sub-Cultura și bâlciurile asociate cu lipsa de viziune in organizarea evenimentelor au dus la manifestari de tip Cântarea României. A eşuat lamentabil în încercarea de a organiza târguri ca în Viena iar Zilele Bistriţei, cel mai important eveniment pentru bistriţeni, se desfăşoară într-un târgul de vite din Viisoara.
  Unul din marile proiecte cu care se laudă administrația Crețu este BRAND-ul de oraș. Primăria Bistrița a accesat fonduri europene în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, pentru a crea un concept de promovare turistică a orașului. Lipsa de viziune în realizarea unui BRAND – struții, ouăle și alte kitsch-uri urbane ne fac de râs și alungă turiștii rătăciți într-un oraș amorțit. Fântânile arteziene, parcurile, zonele de relaxare spun multe despre gusturile indoielnice ale primului gospodar al urbei. Deşi ar fi câteva locuri interesante de vizitat în Bistriţa, acestea nu au fost niciodată promovate cu adevărat şi nici puse în valoare. Practic, turismul în Bistriţa se rezumă doar la liftul de la Biserica Evanghelică. Si exemplele ar putea continua.
  Iata ca si in cazul lui Cretu se dovedeste ca un mandat de primar e prea putin, iar doua sunt prea multe. Locul lui e la pensie.

 • Povestesc frumos dar trebuie trecut la actiune nu numai laude in prag de alegeri

 • Ce vorbesti doamna? I-a fost frica deaia nu a venit si candidatii au ridicat probleme serioase la care trebuia sa raspunda primarul

 • Primarul Cretu nu a mers la dezbatere, fiindca nu-si pierde vremea cu acesti domn. Asta e parerea mea, care mi-am facut-o in urma aberatiilor din emisiune. Niciun candidat nu m-a convins. Sunt in plop si plopu-n aer. Ne promit marea cu sarea si ei sunt vai de capul lor. Oricum, eu tot pe Cretu il votez. Nu consider ca este altul mai bun.

 • Interesanta dezbatere si idei f. bune din partea lor. Teoria e usoara dar la practica sunt multi corigenti

 • Multi vor, putin cunosc

Caricatură

Ziar de Bistrita