Economic

400.000 de euro pe un cămin cultural în Fântânița! În satul uitat de lume locuiesc 50 de familii fără apă și canal. Banii vin de la Guvern!

 -  -  2050


Compania Națională de Investiții derulează o licitație privind construcția unui cămin cultural în satul Fântânița, comuna Miceștii de Câmpie. Căminul cultural din localitate se află într-o satre avansată de degradare, motiv pentru care, Primăria comunei Miceștii de Câmpie a solicitat finanțare pentru construcția unui obiectiv NOU, o sală modernă cu 85 de locuri.

Comuna Miceștii de Câmpie NU beneficiază de rețele de apă-canal, iar pentru uzul gospodăresc, locuitorii comunei folosesc fântânile din gospodărie!

La alegerile din 2020, localitate Fântânița avea 294 de alegători înscriși în listele permanente, iar 165 au ieșit la vot. Conform documentațiilor, satul are aproximativ 300 de locuitori pe hârtie, dar în realitate, satul este depopulat , cu maxim 50 de „fumuri”.

Cu toate astea, Fântânița a prins o finanțare de 400.000 de euro, din bani guvernamentali.

La licitațe s-a prezentat 1 singură firmă, înființată acum 1 an!

La licitație s-a prezentat o singură ofertă: MBX BUSINESS STRUCT S.R.L. (înființată în 2021), firmă care a venit în asociere cu Amicii Building și și DIANOVA INSTAL și astfel a îndeplinit TOATE condițiile de licitație.

Oferta lor urmează a fi evaluată din punct de vedere tehic.

„Modernizare si dotare camin cultural in sat Fantanita, nr. 188, comuna Micestii de Campie, judetul Bistrita-Nasaud” are o valoare estimată de 1.413.133 lei + TVA (400.000 de euro).

Citiți și:

Viziune falimentară! Prin Compania Națională de Investiții, se construiește un cămin cultural de 200.000 de euro în Sălcuța, satul fără apă și canalizare, cu doar 90 de locuitori cu drept de vot!

2050 views
bookmark icon

One thought on “400.000 de euro pe un cămin cultural în Fântânița! În satul uitat de lume locuiesc 50 de familii fără apă și canal. Banii vin de la Guvern!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.