A început războiul on-line! Brigăzile anti-Crețu se adună pe facebook. Din umbră, liberalii stau la butoane și instigă pentru „piste de bicicletă” , „Pădurea Codrișor” și „Huooo Centura de Sud!”

 

g2-640x400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe facebook au început să apară noi brigăzi electorale! Liberalii trag tare la mobilizare și scot în față neputințele administrației Crețu. În ultimele luni au apărut o serie de pagini care promovează acțiuni civice și semnalizează chestiuni de interes local. „Critical Mass” este ultima găselniță a liberalilor de la butoane, manevră prin care invită bistrițenii la un marș de protest pe bicicletă. Practic, bicicliștii solicită amenajarea unor piste în tot orașul, proiecte tergiversate de actuala administrație.

f541f41

 

 

 

 

 

 

Acținea „Critical Mass” vine ca un răspuns la marșul primarului Crețu, realizat în cursul acestei săptămâni a Mobilității. Astfel de acțiuni civice au loc periodic în marile orașe, iar scopul evenimentelor Critical Mass este de a promova bicicleta ca mijloc de transport, de a determina autoritățile să accelereze implementarea infrastructurii necesare, dincolo de declarații și promisiuni și totodată de a arăta tuturor locuitoilor avantajele bicicletei în fața autoturismului personal.

Un eveniment similar, de reacție rapidă a celor sfidați de autorități a avut loc la sediul D.N.A, unde bicicliștii anti-Oprescu i-au urat primarului arestat… „Mulți Ani primească!”

Ovidiu Crețu Zedong este o altă pagină ce face trimitere la apucăturile dictatoriale ale primarului și  instigă împotriva acestuia. Pagina sponosorizată este de fapt o culegere de texte din presa locală ce prezintă gafele administrației.

f12

f542

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea a mai apărut pagina „NU Nord”, care adună protestele celor care au vile în zona centurii. La fel, o acțiune coordonată din umbră.

 

f4

f5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagina de facebook intitulată”Varianta ocolitoare Bistrița” sugerează o investiție pe ruta Monariu-Budac, nicidecum pe varianta Sud preferată de actuala administrație.

f0

f2

 

 

 

 

 

 

 

 

„Salvăm Pădurea Codrișor” – de asemenea o găselniță electorală prin care au fost dezbinați ecologiștii, iar eventualele  voturi contabilizate în punga liberalilor. se organizează perodic, drumeții în pădure și se inaugurează drumuri de pământ cu titlu de potecă.

f543f643f81f83

f44

 

 

 

 

 

„Bistrița Civică”, asociația lui Florin Chereji este foarte activă în mediul on-line și axată pe segmentul ecologiștilor. Cu un an înaintea alegerilor locale, Bistrița Civică a reluat subiectul Centurii de Sud, iar lupta surdă cu administrația condusă de Ovidiu Crețu se pare că a început deja odată cu implicarea activă a acestei asociații.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Basm Festival” este un eveniment care a avut loc pe aceeași filieră, tinerii fiind atrași printr-o combinație de folk-rock în aer liber, prin spectacole non-conformiste care vin ca o alternativă la show-urile marca Dorel Cosma.

f771

f431

 

 

 

 

 

 

Mișcarea civică dirijată din umbră va puncta mâine un nou eveniment, prin marșul bicicliștilor din Bistrița. participanții la Critical Mass se vor întâlni vineri în Parcul Mihai Eminescu la ora 18.00, pentru a stabili traseul pe care vor merge. Deja s-au anunțat o serie de consilieri liberali, care vor conduce plutonul de manevră anti-Crețu.

Aceste pagini de facebook sunt doar începutul unui război subliminal prin care taberele politice încearcă să influențeze opinia publică și să obțină avantaje de imagine în campania electorală ce se apropie.

3 comments

  1. Si noi vrem un alt primar : pe Balan de la PER !

  2. Bine scris dar nu cred ca intereseaza pe cineva pana la alegeri

  3. Politicienii ne cred prosti. Noi vrem un alt primar iar ei se schimba intre ei