Ultimele noutati

Un tânăr ANONIM a donat 5.000 de euro pentru Biserica de pe Odobescu! Din banii de milostenie s-au montat geamuri noi și tâmplărie din lemn-stratificat!

Un tânăr anonim a făcut o donație substanțială pentru o biserică din Bistrița! 5.000 de euro este suma pe care a depus-o în contul bisericii, bani din care s-au înlocuit gemurile exterioare și tâmplăria lăcașului de cult.

Preotul-paroh Ștefan Borodi susține că investiția a fost ultra- necesară, deoarece pe timp de iarnă ferestrele vechi NU asigurau izolația necesară și astfel facturile de încălzire erau foarte mari. Aspectul exterior al bisericii de pe Odobescu a fost păstrat, deoarece Direcția Județeană de Patrimoniu a refuzat să permită înlocuirea totală a ferestrelor, fiind vorba de o clădire cu regim special . Din acest motiv, la exterior a fost păstrată și tâmplăria veche, iar geamurile noi au fost montate pe interior și au dublat ferestrele deja existente.

 

odobescu7

odobescu3

 

 

 

 

 

o1

d2

 

 

 

 

 

odobescu2

odobescu 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primăria Bistrița a refuzat să co-finanțeze anumite investiții ale parohiei și astfel diverse cheltuieli cu reparațiile au fost suportate exclusiv din donațiile credincioșilor . Tânărul care a făcut donația de 5.000 de euro lucrează în străinătate și periodic face acte de milostenie, dar preferă să rămână în anonimat!
Caricatură

Ziar de Bistrita