5,5 milioane de lei din bugetul local pentru reabilitarea din bordură în bordură a peste 40 de străzi. Primarul Crețu: ”Nu prea sunt doritori care să facă lucrările!”

 -  -  121998


 

În proiectul de buget al Primăriei Bistrița pe anul 2019 a fost prevăzută suma de 5,5 milioane de lei pentru lucrări de reparații pe 47 de străzi din oraș, fiind vorba despre acele reabilitări din bordură în bordură anunțate de viceprimarul Cristian Niculae, despre care Ziar de Bistrița a scris AICI.

Despre acest subiect a vorbit și primarul Ovidiu Teodor Crețu, care a explicat că sumele necesare lucrărilor nu au fost cuprinse la capitolul investiții, pentru că astfel ar fi durat prea mult procedurile.

”Aceste străzi nu sunt cuprinse la capitolul investiții în bugetul pe 2019, intră la capitolul transporturi, drumuri și poduri. Nu le-am trecut la investiții pentru că însemna să le făcem la anul sau peste doi ani, cu proiectare și cheltuieli suplimentare. Astfel, am decis să le facem pe reparații și apar la Direcția de Servicii Publice. Proiectul acesta este finanțat cu toată suma pe care am primit-o pentru echilibrare de la Consiliul Județean – 3 milioane de lei – și cu încă 2,5 milioane de lei, sumă pe care am alocat-o din bugetul propriu”, a declarat primarul.

De asemenea, primarul Ovidiu Teodor Crețu susține că toate sondajele realizate la nivelul municipiului arată că nemulțumirile cele mai mari ale bistrițenilor sunt legate de infrastructura rutieră și de starea străzilor. Acesta a fost motivul pentru care a fost propus acest proiect de reabilitare din bordură în bordură a 47 de străzi. Însă, primarul Ovidiu Crețu spune că se confruntă cu probleme în sensul că ”nu prea sunt doritori care să facă lucrările”.

Vrem să aducem trama stradală din Bistrița într-o formă, spun eu, foarte bună, pentru că asta se va întâmpla. Problema care deja apare, nu prea sunt doritori care să facă lucrările, dar vom insista să rezolvăm această problemă, pentru că în majoritatea sondajelor, trama stradală este preocuparea principală a cetățenilor și venim în întâmpinarea lor”, a mai adăugat primarul.

Lucrările pentru reabilitarea acestor străzi au fost scoase deja la licitație, fiind împărțite în 6 loturi. Dintre acestea, pentru cinci loturi se caută o firme care să execute lucrările, în vreme ce pentru un lot lucările vor fi efectuate de Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.

La nivelul municipiului Bistrița, conform nomenclatorului stradal, există un număr de 461 de străzi. 254 dintre ele sunt străzi asfaltate, iar 207 străzi sunt străzi neasfaltate, așa zilele străzi de pământ sau străzi de piatră. Dintre cele 207 străzi de pământ, 95 sunt străzi private, iar 112 sunt în proprietatea municipiului Bistrița.

12 bookmark
1 notes
723 views
bookmark icon

One thought on “5,5 milioane de lei din bugetul local pentru reabilitarea din bordură în bordură a peste 40 de străzi. Primarul Crețu: ”Nu prea sunt doritori care să facă lucrările!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.