Ultimele noutati

Vine Dragnea la Bistrița, să fie martor la ultimul balot de lână ce se trimite la export din Sîngeorz-Băi spre India! Programul COMPLET al vizitei!

Președintele PSD, Liviu Dragnea este așteptat la Bistrița în cursul zilei de astăzi. Acesta va veni însoțit de Petre Daea, Ministrul Agriculturii.

Programul VIZITEI:

15.50 – Sângeorz Bai: Vizită la depozit colectare și balotare lână. Aici are loc și încărcarea ultimului balot de lână din comanda de 1500 tone lână brută export în India, într-un tir spre Constanța. Durata vizitei 20 minute
Întâlnire cu presa

Comuna Lunca Ilvei: 16.20 – 16.50 – Vizită la Fabrica de prelucrare a laptelui „Eliezer Prod”, reprezentativă pentru conceptul de dezvoltare locală integrată aplicat la Lunca Ilvei. Marcu Leșan; capacitate: 25.000 l; prelucrează 20.000 l;
30 centre colectare, lapte de la peste 1500 fermieri (zona Ilvelor,Valea Someșului);
15 sortimente brânzeturi (Auchan, Carrefour și export) și produse lactate acide;
durata vizitei 30 minute.

Comuna Lunca Ilvei ora 16.50 – 17.50: Vizită la Fabrica de cherestea pe 20 ha, proprietar Iugan Emil;

a) vizitare fabrică, cca. 30 minute;
b) vizitare expoziție materiale de construcții pentru zona rurală și metode de utilizare a lânii în construcții; posibilități de valorificare a biomasei si utilizarea biomasei pentru obținerea energiei (3 centrale termice pe biomasă)
c) prezentare proiectului de cercetare pentru valorificarea lânii, de către prof.dr. Felix Arion, director al proiectului AgroTransilvania Cluster-10 min.
d) vizitare stand forum montan, turism local, produse montane cca 30 min.

Bufet suedez, apă ,sucuri, cafea ,produse tradiționale din zonă.
Conferință de presă cca. 30 min.




Comentarii

  • Sa vina si pe Zavoaie , sa vadă praful din orașul lui Crețu. Poate face o pasarelă peste râul Bistrița ca puntea veche ajunge la apa.

  • Da la buda mea din fundu gradinii nu vine ??? Că stau si eu intr-un sat european si imi trebuie canalizare ( printre altele )…… Promit să-i dau un vot …..din fundu gradinii

Caricatură

Ziar de Bistrita