60 de funcționari din Primărie se specializează din bani europeni! Salariații învață să fie mai amabili și mai eficienți! Cursurile costă 30.000 de euro!

 -  -  5337


Primăria Bistrița implementeaz un proiect european care se adresează funcționarilor din instituție. Proiectul intitulat: “Optimizarea proceselor orientate catre cetateni prin implementarea Instrumentului CAF la nivelul Primariei Municipiului Bistrita”
Proiectul se implementează din bani europeni și are o valoare de 30.000 de euro. (136.000 de lei).

În urma unei licitații se va desemna firma care va implementa acest proiect european, care are mai multe componente:

 – furnizare consumabile,

 – furnizare mobilier,

 – servicii de informare și publicitate,

 – servicii de instruire și consultanță,

 – servicii de organizare vizite de studiu

60 de persoane din cadrul Primăriei Bistrița vor fi instruite în cadrul acestui program. Cursurile vor începe în luna noiembrie 2018 și vor dura până în lunamai 2019. Cursurile se vor desfășura pe raza municipiului Bistrița, iar la final participanții vor primi o diplomă de absolvire.

Scopul acestui proiect: eficientizarea actului administrativ! 

Municipalitatea urmărește modernizarea și eficientizarea sistemului de management al Primăriei Municipiului Bistrița, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor orientate către cetățeni, prin implementarea instrumentului de management al calității CAF și dezvoltarea abilităților aleșilor locali și a personalului, prin organizarea unor cursuri de instruire și a unor vizite de studii.

În urma consultării publice și a analizei efectuate în domeniul socio-economic în etapa de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Locală pentru perioada 2010-2030, actualizată pentru perioada 2015-2030, s-a identificat problema existenței unui sistem de management învechit și ineficient privind serviciile publice. Pornind de la această problemă și ținând cont de principalele sesizări ale cetățenilor, în legătură cu serviciile publice oferite de administrația locală, apare ca imperioasă necesitatea modernizării și eficientizării sistemului de management, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor orientate către cetățeni.

Municipalitatea consideră că eficientizarea activității administrației se poate realiza prin implementarea unui sistem de management al calității (instrumentul CAF) care va contribui la îmbunătățirea capacității administrației publice locale de a răspunde solicitărilor venite din partea cetățenilor.

Perioada de implementare: 6 luni.

Cursuri de fațadă și bani cheltuiți de pomană! La fiecare control, Curtea de Conturi demonstrează cât de absurd se cheltuie banul public!

 

Aceste proiecte europene NU rezolvă problema acută din administrația locală în ce privete birocrația sistemului administrativ, ci reprezintă doar proiecte “de bifat” implementate din bani europeni. Astfel de cursuri de formare și specializare au avut loc și în trecut, dar NU s-a resimțit o creștere a eficienței actului administrativ, ca dovadă raporturile Curții de Conturi, care anual scoate la iveală gafe majore ale funcționarilor public, în gestionarea bugetului…

5 bookmark
0 notes
62 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.