A crescut numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în Penitenciarul Bistrița

 -  -  21088


A crescut numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în Penitenciarul Bistrița, în unitatea de detenție fiind înregistrate 31 de cazuri de infecții cu noul coronavirus, potrivit informațiilor comunicate vineri de reprezentanții instituției.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița, comisar șef de poliție penitenciară Cosmin Părăuan, a precizat că toți cei 31 de deținuți confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 au fost transferați la Penitenciarul-Spital București-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime.

”Sublinem că starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăți, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri ușoare sau medii de îmbolnăvire”, a adăugat Cosmin Părăuan.

În prezent, la nivelul unității se aplică măsuri specifice de intervenție, cu precădere pe linia monitorizării stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate și a personalului, nefiind identificate noi cazuri de îmbolnăvire sau manifestări ale simptomatologiei specifice COVID-19.

”Administrația locului de deținere menține o legătură permanentă cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, implementează măsurile recomandate și întreprinde toate demersurile necesare protejării persoanelor aflate în custodie. De asemenea, prin activități permanente de informare, atât a persoanelor private de libertate, cât și a aparținătorilor, se asigură transparența în modul de gestionare a situației epidemiologice actuale și un climat carceral echilibrat”, a completat sursa citată.

Reamintim că, joi seara, prefectul Stelian Dolha a anunțat că la Penitenciarul Bistrița existau 20 de cazuri pozitive de COVID-19.

2 notes
213 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *