Ultimele noutati

Florin Chereji a demisionat din Consiliul Local: “NU pot să mai rămân la o masă, în care majoritatea este obedientă primarului”

Florin Chereji a demisionat din Consiliul Local! Acesta a intrat pe listele PNL, ca reprezentant al societății civile și după un an de lupte a renunțat la fotoliul de consilier local.

La conferința de presă de pe terasa Hotelului Codrișor, Chereji a prezentat un raport la 1 an de zile, cu proiectele și inițiativele sale din Consiliul Local.

“Va deveni o luptă de uzură, ori eu am intrat la propunerea de a susține niște proiecte. Ei bine, nu nu mai sunt activistul politic care să intru în această bătălie de uzură. E păcat să țin locul ocupat, locul unuia dintre militanții partidului, care ar trebui să continue și să să dezvolte această luptă care din momentul de față va fi luptă politică. Eu am sperat că în Consiliul Local vor fi primordiale aspectele de administrație, de bine al comunității. Nu mă voi retrage din viața publică, voi continua proiectele și toate exigențele… nu pot să mai rămân la o masă în care majoritatea este o anexă obedientă primarului… înțelegerea lui este de nivelul Viktor Orban sau Erdogan, care bagă pumnul în gură opoziției.” a declarat consilierul local.

 

Dintre inițiativele lui Florin Chereji:

– a propus ca rețelele Aquabis să intre în domeniul public al municipiului:

“Miza demersului eu era cu bătaie lungă, în urma modificării proprietății asupra rețelelor de apa-canalizare, Bistrița ar fi devenit acționar majoritar al SC Aquabis SA și ar fi avut alt cuvânt de spus în gestionarea acestui serviciu public vital pentru cetățenii din Bistrița și din județ”.

– propuneri de modernizare străzi

“Am făcut numeroase amendamente la proiecte importante cum ar fi bugetul pentru 2017, actualizarea Strategiei de dezvoltare până în anul 2030, am adus argumente pentru a se renunța la proiecte nefezabile (cum ar fi pasarela pietonală peste Bd.Independenței, Aquaparc și multe altele) iar banii să fie folosiți la accelerarea procesului de asfaltare a străzilor. La proiectul de buget pentru 2017 am găsit resurse pentru a aloca suplimentar 10 milioane de lei pentru modernizarea străzilor de pământ. Toate au fost respinse la ordinul primarului Crețu.”

 – propuneri de reduceri fiscale, pentru atragerea de investitori

“Dacă NU creăm facilități adevărate pentru un investitor, suntem sortiți să rămânem într-o margine a Transilvaniei” – a completat Chereji.

 

Deși a demisionat din Consiliul Local, Florin Chereji a declarat că va rămâne vigilent la modul în care adminiistrația locală gestionează banul public .

Citiți și:


industria0-601x400

Un consilier ACUZĂ: Forin Chereji l-a dat în primire la Curtea de Conturi pentru deturnare de fonduri, faptă pedepsită cu pușcărie de la 1 la 5 ani! “Sunteți un DELATOR” i-a zis Crețu. Chereji: “NU vreau să fiu INFRACTOR!”
Caricatură

Ziar de Bistrita