A doua zi de negocieri între PNL, USR PLUS şi UDMR pentru constituirea coaliţiei de guvernare

 -  -  3


Echipele de negociere ale PNL, USR PLUS şi UDMR au astăzi o nouă rundă de discuţii pentru constituirea noii majorităţi parlamentare.

Prima rundă de negocieri a avut loc sâmbătă, când a fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare şi cel privitor la funcţionarea majorităţii parlamentare.

La negocierile politice de sâmbătă, fiecare formaţiune şi-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea şi funcţionarea coaliţiei. În ceea ce priveşte programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia şi modul în care se armonizează programele celor trei formaţiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole. Totodată, s-au convenit coordonatele activităţii comune la nivel parlamentar care stau la baza funcţionării majorităţii”, se arată într-un comunicat de presă comun al liderilor celor trei formațiuni politice – Ludovic Orban, preşedintele PNL, Dan Barna, copreşedinte USR-PLUS, Dacian Cioloş, copreşedinte USR-PLUS și Kelemen Hunor, preşedinte UDMR.

Liderii celor trei formaţiuni şi-au afirmat voinţa de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluţii pentru ieşirea din criză şi pentru realizarea reformelor de care are nevoie România.

Totodată, luni, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis va avea consultări cu reprezentanţii formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Șeful statului i-a invitat la consultări pe reprezentanţii PSD, PNL, ai Alianţei USR PLUS, Alianţei pentru Unirea Românilor şi UDMR, dar şi pe cei ai minorităţilor naţionale. 

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.