A fost arestat preventiv suceveanul reținut de polițiștii din Prundu Bârgăului

 -  -  974


Tânărul pe care polițiștii din Prundu Bârgăului l-au reținut pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier va sta după gratii încă 30 de zile, după ce instanța a admis cererea de arestare preventivă în cazul său.

Ieri, 6 ianuarie, tânărul de 25 de ani a fost prezentat Judecătoriei Bistrița, care a dispus luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și conducerea unui vehicul cu numere false”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năăsud.

Remintim că, în noaptea de 5/6 ianuarie, în cadrul acţiunilor de monitorizare a traficului rutier, un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa cu viteză excesivă pe raza localităţii Prundu Bârgăului. Conducătorul auto nu s-a conformat, iar unul dintre poliţişti a fost nevoit să se ferească pentru a nu fi acroşat de autoturism.

Totodată, acesta şi-a continuat deplasarea aproximativ 1,5 km, pe o stradă din localitate, fiind urmărit şi blocat în trafic, în scurt timp. Oamenii legii au stabilit că la volanul mașinii se afla tânărul de 25 de ani din Suceava.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul pe care conducea nu era înmatriculat şi avea aplicate plăcuţe de înmatriculare care aparţineau altui autoturism. 

Totodată, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat instanței, care a admis cererea de arestare preventivă.

Tânărul este cercetat și pentru ultraj, dosarul penal fiind deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița.

0 notes
99 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *