A fost înregistrat cel de-al 50-lea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus

 -  -  1011


Încă un pacient din Bistriţa-Năsăud infectat cu noul coronavirus a decedat, acesta fiind cel de-al 50-lea deces din judeţ de la debutul pandemiei şi până în prezent. Declarat iniţial vindecat şi externat din spital, pacientul a revenit la SJU Bistriţa, iar testele au arătat că acesta a devenit din nou pozitiv.

Potrivit Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, este vorba despre un bărbat în vârstă de 79 ani, beneficiar al centrului pentru vârstnici din localitatea Maieru.

La data de 14 iunie, pacientul a fost internat la secția Boli Infecțioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Ulterior, la data de 23 iunie, acesta a fost externat din spital, după două teste negative. Însă, pacientul a revenit în UPU la data de 28 iunie și a fost internat la secția de Anestezie şi Terapie Intensivă, cu repozitivare COVID-19 evidențiată în data de 2 iulie.

Pe fondul evoluției rapid nefavorabile a stării de sănătate, este intubat și, din păcate, survine decesul în 4 iulie. Pacientul suferea de mai multe afecțiuni: insuficiență renală acută, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemica cronică, insuficiență cardiacă, demență“, precizează Instituţia Prefectul Bistriţa-Năsăud.

Acesta a fost cel de-al patrulea deces înregistrat în rândul beneficiarilor centrului pentru vârstnici de la Maieru.

0 notes
136 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *