A fost lansat un program de screening pentru identificarea pacienţilor cu risc cardiovascular

 -  -  973


Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a lansat proiectul ”Totul pentru inima ta – program de screening pentru identificarea pacienţilor cu factori de risc cardiovascular”, care se derulează pe parcursul a trei ani.

Prin intermediul acestuia, un număr de circa 165.000 persoane, dintre care minim 50% aparținând grupurilor vulnerabile, vor beneficia de servicii de screening pentru identificarea pacienților cu risc cardiovascular. De asemenea, un număr de 900 de specialiști implicați în derularea screeningului vor avea ocazia să participe la programe de formare, în vederea asigurării unui înalt nivel de competențe.

Potrivit unui comunicat de presă al INSP, scopul proiectului este promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei
forme de discriminare, prin creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate, respectiv screeningul pentru identificarea pacienților cu risc cardiovascular.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, valoarea totală a acestuia fiind de 96.544.958,23 lei, din care finanțarea UE este de 81.335.377,53 lei, iar valoarea nerambursabilă este de 88.528.451,63 lei.

INSP derulează proiectul în parteneriat cu Asociația Română pentru Promovarea Sănătății, Societatea Română de Cardiologie, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

0 notes
98 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *