Social

A fost majorată valoarea stimulentelor financiare pentru elevii care au obținut medii de 10 la examenele naționale. Ce sume vor primii

 -  - 


Absolvenții care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere față de performanțele realizate. Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens, fiind luată și decizia de a majora valoarea acestor stimulente.  

Potrivit hotărârii Guvernului, se vor acorda stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la examenul de Evaluarea Naţională, sesiunea 2022, şi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022.

Astfel, la propunerea prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă, a fost majorată valoarea stimulentelor financiare pentru elevii care au finalizat examenele naţionale cu media 10 din această vară, după cum urmează:

  • 2.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a, sesiunea 2022;
  • 5.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat de anul acesta (sesiunea iunie-iulie 2022).

Anul trecut, valoarea stimulentelor era de 1.000 de lei pentru absolvenții clasei a VIII-a și de 3.000 de lei pentru absolvenții de liceu.

La nivel național, în anul 2022, un număr de 237 de absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională, respectiv 239 de absolvenţi de liceu au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat.

În Bistrița-Năsăud, trei absolvenți de gimnaziu și alți doi de liceu au obținut medii de 10 la examenele naționale din acest an, fiind vorba despre elevi de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița, Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița, Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” și Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Bistrița.

50 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.