A fost modernizat și ultimul tronson din DJ 172D – Poarta Transilvaniei, de la Ilva Mică la Măgura Ilvei; investiția s-a ridicat la circa 12 milioane de euro

 -  -  1167


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a recepționat, miercuri, lucrările care au vizat reabilitarea și modernizarea ultimului lot din DJ 172D – Poarta Transilvaniei, fiind vorba despre Lotul IV – tronsonul Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei.

Mă bucur foarte mult că putem să inaugurăm ultimul lot din DJ 172D – Poarta Transilvaniei. E un proiect la care am ținut și țin foarte mult, care a avut o perioadă mai lungă de finalizare, în care am trecut prin multe, începând de la găsirea surselor de finanțare, la licitații, la firme care nu și-au făcut datoria, la rezilieri de contracte, la re-licitări și toate celelalte. Odată cu recepția Lotului IV se termină integral lucrările pe DJ 172D. Vorbind strict de Lotul IV, avem un tronson de 18,8 km, realizat de asocierea dintre SC MIS GRUP SRL și SC LDP SA care au executat lucrările de construcții și compania Diluca Project SRL care s-a ocupat de lucrările de proiectare”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Șeful administrației județene a completat că garanția lucrărilor executate pe acest tronson de drum este de 10 ani, investiția totală ridicându-se la 63 milioane lei, circa 12,7 milioane euro. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

”Sunt multe lucrări de artă, de la ziduri de sprijin, la poduri, podețe. (…) Vreau să felicit constructorul pentru asumarea acestor lucrări și pentru calitatea lor. Mă bucur că o companie locală, care are sediul chiar în această zonă, pe Valea Ilvelor, și-a asumat execuția acestor lucrări și a făcut lucrări de calitate, care vor îmbunătăți substanțial viața oamenilor din această zonă și mai ales activitatea agenților economici de pe Valea Ilvelor”, a adăugat Moldovan.

În ceea ce privește DJ 172D – Poarta Transilvaniei, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a precizat că acest drum are o lungime totală de 79,5 km și este reabilitat integral. Proiectul a fost împărțit în 5 loturi, valoarea totală a investiției fiind de 276 milioane lei, circa 55 milioane euro.

Mulțumesc colegilor mei care, de-a lungul acestor ani, s-au ocupat de fiecare detaliu pentru a putea avea această importantă investiție finalizată”, a încheiat Emil Radu Moldovan.

DJ 172 D – Poarta Transivaniei a vizat reabilitarea traseului: Mureșenii Bârgăului (DN 17) – Lac Colibița – Colibița – Bistrița Bârgăului (DN 17) – (DN 17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (DN 17 D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei – limita cu județul Suceava.

VIDEO AICI

1385470cookie-checkA fost modernizat și ultimul tronson din DJ 172D – Poarta Transilvaniei, de la Ilva Mică la Măgura Ilvei; investiția s-a ridicat la circa 12 milioane de euro
0 notes
292 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.