A fost prins bărbatul bănuit că i-ar fi cerut unei copile să se urce cu el în mașină

 -  -  1196


Polițiștii din Bistrița-Năsăud au reușit să îl depisteze și sa îl identifice pe bărbatul bănuit că ar fi abordat o fetiță de 12 ani și i-ar fi cerut să se urce cu el într-o mașină, situație petrecută pe raza localității Nimigea de Jos.

În după-amiaza zilei de miercuri, politiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, pe raza localității Romuli, un bărbat în vârsta de 41 de ani, din județul Mureș, bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu orele 21.30, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și ulterior instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă“, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

De asemenea, IPJ Bistrița-Năsăud mai completează că, potrivit Codului Penal, “infractiunea de lipsirea de libertate în mod ilegal se pedepseste cu închisoare de la 1 la 7 ani, iar în cazul tentativei, limitele se reduc la jumătate. În speță, am putea vorbi de o forma agravată, copilul fiind minor, iar limitele pedepsei cresc de la 3 la 10 ani. Și în acest caz, dacă vorbim de tentativă, limitele se reduc la jumătate“.

ACTUALIZARE

Bărbatul a fost prezentat instanței și a primit control judiciar pentru 60 de zile, potrovit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, Angelica Mariana Ţiganetea.

0 notes
321 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *