A fost reactualizată lista ţărilor din zona galbenă; Spania a fost introdusă pe lista țărilor pentru care se impune intrarea în carantină la sosirea în România

 -  -  1228


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat lista ţărilor/ zonelor/ teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune intrarea în carantină la domiciliu/locaţia declarată pentru 14 zile la sosirea în România.

Astfel, în zona galbenă (carantină la domiciliu/locaţia declarată pentru 14 zile) se regăsesc următoarele ţări/ zone/ teritorii:

Asupra persoanelor care sosesc în România din unul din statele aflate în zona galbenă se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o altă locație declarată. 

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că au trecut 10 zile de la rapelul vaccinului anti-CoVid-19 sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat. Persoanele care vin din aceste țări și prezintă certificatul unui test RT-PCR negativ la SARS-CoV-2, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în România, intră în carantină doar pentru o perioadă de 10 zile.

0 notes
353 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *