Din Bistrita

A început testarea angajaților din unitățile de învățământ din municipiul Bistrița. Circa 400 de persoane vor fi testate în această săptămână

 -  - 


Aproximativ 400 de angajați ai unităţilor de învățământ din municipiul Bistriţa vor fi testați pentru COVID-19. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, primele teste au fost deja efectuate pe parcursul zilei de luni.

”Primăria Bistrița a întocmit o listă cu cei care au acceptat să fie testați, listă care a ajuns și la noi încă de vineri. Pe lista respectivă figurează 398 de persoane. Astăzi (n.r. – 7 septembrie) a început testarea efectivă a acestor persoane, 50 dintre ele fiind deja testate”, a declarat Camelia Strungari.

Testarea acestor persoane se va efectua până la data de 11 septembrie, în fiecare din zilele următoare urmând să fie efectuate aproximativ 80 de teste.

”Persoanele vor fi testate în intervalul orar 08:00 – 11:00, pentru a nu se intersecta cu alte programări, precum cele pentru testare la cerere”, a mai adăugat Camelia Strungari.

Probele prelevate de la angajații din unitățile școlare din Bistrița vor fi prelucrate în Laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Primăria Bistrița și SJU Bistrița încheind un parteneriat în acest sens.

Reamintim că din bugetul local al Primăriei Bistrița a fost alocată suma de 300.000 de lei pentru decontarea testelor COVID-19 efectuate personalului didactic şi auxiliar din unitățile de învățământ din Bistrița.

21 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.