A început votul în străinătate. 130 de români și-au exprimat deja opțiunea electorală

 -  -  1123


 

 

În afara ţării, votul pentru alegerile prezidențiale a debutat azi-noapte, primele secții deschise fiind în Noua Zeelandă şi Australia.

Alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019 au intrat în linie dreaptă: la unele secţii de votare din străinătate, precum cele din Australia şi Noua Zeelandă, cetăţenii români pot să se prezinte la urne”, a precizat Autoritatea Electorală Permanentă.

Potrivit noilor reglementări introduse în legislaţia electorală, la scrutinul prezidenţial din acest an cetăţenii români aflaţi în străinătate au la dispoziţie trei zile pentru a-şi exercita dreptul de vot la secţiile de votare, în ambele tururi de scrutin, conform următorului program:

  • vineri, 8 și 22 noiembrie 2019, între orele 12-21;
  • sâmbătă, 9 și 23 noiembrie 2019, între orele 7-21;
  • duminică, 10 și 24 noiembrie 2019, între orele 7-21.

Pentru aceste alegeri, în străinătate au fost organizate 835 de secţii de votare, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Până vineri dimineața, la ora 07:00, ora României, la secţiile de votare din afara României organizate pentru alegerile prezidenţiale au votat 130 de alegători.

Aceştia şi-au exprimat dreptul de vot la secţii de votare din Noua Zeelandă, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, China, Malaezia şi Singapore.

Votul în străinătate se va încheia luni, la ora 7.00, odată cu închiderea secţiilor de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

0 notes
248 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *