Ultimele noutati

VIDEO: A lipsit jupânu’ Radu Moldovan și subalternii au “bâjbâit-o” la ședința de Consiliu Județean! NU au știut cum să adauge un articol la un proiect de hotărâre lăsat de-a gata, spre votare!

Ședința ordinară a Consiliului Județean din luna iunie a fost prezidată de vicepreședintele Vasile Puica, cel care trebuia să NU aibă o misiune grea, (având de partea sa o majoritate ultra-confortabilă). Ordinea de zi a avut 13 proiecte de hotărâre, dezbătute inițial în comisii. Propunerea Mirelei Cârcu i-a încurcat pe aleșii județeni ai puterii, rămași fără lider în absența președintelui CJ.

Reprezentanta ALDE a propus înființarea unei comisii de verificare a activității Consiliului Județean în implementarea proiectului privind Planul Județean de Acțiune pentru 2017 -2020 în vederea implementării Strategiei Județene Antidrog în perioada 2012 – 2020.

Consiliera ALDE NU a formulat corect propunerea și președintele de ședință NU a știut cum să reacționeze, pe proceduri. Au existat vociferări din partea lui Ioan Țintean, care a preferat să stea deoparte, dar și din partea Monicăi Săsărman.

Secretarul județului Mica Oprea a salvat situația și a explicat procedurile de adăugare a unui articol în cadrul unui proiect de hotărâre. (lucru elementar în exercitarea mandatului de consilier județean) În primă fază se formulează corect propunerea ce urmează a fi supusă la vot, (în cazul de față, înființarea unei comisii de suraveghere) după care se votează membrii comisiei (la propunerea grupurilor consilierilor județeni) și în final se voteză proiectul de hotărâre în noua formă.

 

z4

z11

 

 

 

 

 

z1

z6

 

 

 

 

 

z5

z0

 

 

 

 

 

 

După 5-6 minute de vociferări, propuneri și dezbateri, Mirela Cârcu, (cea care a solicitat noul paragraf) a devenit membru al comisiei, ca urmare a propunerilor și în urma unui scenariu planificat anterior. Din comisia nou-înființată mai fac parte Florin Moldovan (PNL) și Angelo Manea (PSD). Ulterior, proiectul a trecut cu voturile tuturor consilierilor prezenți.

În câteva rânduri, vicepreședintele Puica a scăpat din mână ședința ordinară și a arătat că NU are experiența necesară și nici autoritate  în fața consilierilor județeni în fața cărora Radu Moldovan se impune lejer.
Caricatură

Ziar de Bistrita