A murit Iacob Pintea (26 de ani), fost cameraman la Realitatea TV Bistrița! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Iacob Pintea în vârstă de 26 de ani a murit în urma unui anevrism cerebral. Acesta a lucrat pentru o perioadă în presa locală și a fost cameraman la Direct TV și apoi la Realitatea TV.

În 18 iunie, Iacob a suferit atacul cerebral în timp ce se afla acasă și a fost transportat la Spitalul de Urgență din Bistrița în stare de inconștiență și internat la Terapie Intensivă.

 

i8

i66

 

 

 

 

 

 

ee4

r4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transportat la Mureș, de URGENȚĂ! Apropiații spun că înainte de transfer, Iacob a fost lăsat nesupravegheat de medicii din Bistrița și s-a înecat cu vomă, deși trebuia monitorizat non-stop!

 

ee31În urma incidentului a fost atacat trunchiul cerebral, care joacă un rol important în reglarea funcțiilor cardiace, respiratorii. Apropiații acestui susțin că medicii de la U.P.U Bistrița NU l-au supravegheat și pacientul s-a înecat cu vomă iar plămânii i-au fost afectați. La câteva ore, Iacob a fost transportat la Mureș, unde a stat în comă. Pentru câteva ore a respirat fără ajutorul aparatelor, dar a fost din nou intubat și intervenția chirurgicală a fost amânată. (pentru a fi supus unei operații, pacientul trebuia să respire singur.)

Anevrismul cerebral este o patologie extrem de gravă care se datorează unei malformaţii vasculare. În anumite condiţii de stres, de puseu de hipertensiune, de enervare, de discuţii în contradictoriu, acestanevrism se poate rupe. Când sângele a erupt în creier, pacientul intră  în comă sau în stare de somnolenţă, cu partea opusă anevrismului în hemipareză cu afectarea foarte gravă a funcţiilor organismului.  Lupta cu anevrismul cerebral  este una contra timp deoarece trebuie luate măsuri urgente în primele 24 – 48 de ore după cum susține prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurg, Şeful Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar – Arseni”.

VIDEO: despre ANEVRISMUL CEREBRAL 

ee3Iacob Pintea NU a acuzat niciodată dureri de cap și avea analizele la zi, deoarece dona sânge periodic. În urma anevrismului cerebral, acesta a decedat aseară la 21.30, după câteva săptămâni de comă. Pe pagina sa de facebook prietenii au postat mesaje de condoleanțe. Înmormântarea va avea loc joi, 7 iulie.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Comentarii

 • Daniel (Jesus )

  Imi amintesc ca m-am intalnit cu el cu putin in urma ca el sa fie bolnav ,era la Conacul Verde ,stiu exact ca era bucuros ca ma vede dupa cativa ani buni de absenta ,Jesus imi spunea si acuma a plecat la Dumnezeu .

 • De ce l-au transferat la Mures daca aici sunt asa de buni medicii?

 • Am auzi ca baiatul a fost dus prea tarziu la Mures si trebuia dus de urgenta pt ca la Bistrita nu au nici macar tomograf la spital. Toti pacientii trebuie dusi la Policlinica pt tomografie computerizata si adusi inapoi la spital. Va dati seama cat timp pretios sa pierde

 • Cei de la Spitalul Judetean sunt de vina. Baiatul trebuia operat de urgenta in cateva ore si ei l-au tinut pt investigatii pe pat. Sa le fie rusinie. Si acum pun comentarii si se dau nevinovati dar toata lumea stie ca la Bistrita mori cu zile

 • Este o informație mincinoasa aceea comform careia medicii de la UPU nu ar fi avut grija de Iacob sau ca neglijenta lor ar fi cauzat agravarea starii lui.
  Oameni buni nu credeti tot ce auziti sau cititi pe toate gardurile .
  astazi am fost la capela am discutat personal cu sora si mama lui Iacob (împreună cu care am lucrat ani de zile.)
  Episodul cu voma s-a intimplat acasa nici vorba la spital .au fost de fata 10 colegi din presa astazi martori cind sora lui Iacob extrem de revoltata si suparata pe autorul acestui articol ,ne-a povestit adevarul despre ultimele momente din casa ale lui Iacob.
  Sfatul meu pt cei ce scriu articole mincinoase vanatorii de “senzational”? Judecati drept inainte de a scrie aberatii si a dezinforma lumea! a ajuns ratingul sa fie mai important decit omenia bunul simt decenta si cele mai elementare valori umane???
  Pina aici va injositi unii din “presa”???
  Ar trebui sa va prinda un pic frica de Dumnezeu nu de alta dar poate miine urmati la capela si cine stie cine altul disperat dupa “senzational” va scrie un articol mincinos despre voi

 • S a îmbolnăvit în Rombat săracul. Sunt condiții mizere aici. Plumb, acid, umiditate stres. Epuizare totala. Pentru ce pentru 1500 de lei ? Ăsta I tara în care trăim 🙁

 • Pintea Margareta

  Acum când “Sistemul sanitar”s-a îmbogățit cu asistenți “licentiati”și ancurând va concura cu NASA,se poate ca un bolnav ,cu un asemenea risc sa nu fie supravegheat permanent???Păcat!!pentru a câta oară?
  Dumnezeu sa-l odihnească!

 • Condoleanțe familiei!!
  Dumnezeu sa l odihnească sufletul sau!!
  Păcat ca era atât de tânăr, și atâtea obiective au rămas nerezolvate din partea lui.

 • Încă o viata pierduta la doar 26 de ani din cauza neglijentei si a iresponsabilitati unor angajati care nu si cunosc meseria si mai sunt si platiti pentru asta…oare cati mai trebuie sa moara pana cand cinva va plăti pentru asta…Sincere condoleate familiei!!!

 • Poate nu v-au informat pe dvs, dar asistentele si un medic din Mures sustin altceva. Repet, nu e momentul cel mai potrivit sa dezbatem si nu cred ca e cazul sa fiti avocatul medicilor. Condoleante pt fratele dvs si nu as vrea sa insist pe acest subiect cu dvs. Cu siguranta medicii implicati ar avea multe de spus.

 • Reporter, multumesc pentru interventia ta dar cred ca eu, ca sora a lui Iacob, care a luat parte la regretatele momente petrecute in casa noastra, stiu mult mai bine decat tine ceea ce s-a intamplat si cum s-a procedat in cazul fratelui meu!

 • Sincere condoleante! Nu cred ca ar trebui sa le purtati de grija medicilo implicati. Din pacate, Iacob a ajuns la Mures cu plamanii afectati si surse din ambele spitale pot confirma acest lucru. Nu e momentul potrivit sa dezbatem acest lucru. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Iacob.

 • Multumim pentru condoleante Ziar de Bistrita! Articolul dumneavoastra contine un neadevar regretabil referitor la interventia SMURD Bistrita care a intervenit PROMPT si IREPROSABIL. Familia infirma faptul ca personalul SMURD a fost neglijent si a lasat nesupravegheat pe Iacob!!! Rugam insistent corectarea articolului cu SCUZELE DE RIGOARE la adresa SMURD Bistrita si a intregului personal medical implicat. INSISTAM sa faceti acest lucru!!!
  Oricum, familia isi cere scuze in numele dumneavoastra!

 • medicii de a Bistrita nu vor fi trasi la raspundere?
Caricatură

Ziar de Bistrita