A nins în zona montană a județului Bistrița-Năsăud

În zona montană a județului Bistrița-Năsăud a nins în noaptea de duminică spre luni. Fulgii de nea și-au făcut simțită prezența în Munții Rodnei și în Munții Bârgăului.

Meteo. BN informează că a nins în Pasul Tihuța, în vreme ce Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei anunță că un strat de zăpadă s-a așternut și în Pasul Rotunda.

Și jandarmii montani din Colibița au surprins în imagini prima ninsoare a acestui an. Pe traseul care duce spre Tăul Zânelor s-a așternut un strat subțire de zăpadă. În zonă la 1.214 m altitudine temperatura înregistrează 1 grad C.

Jandarmii montani Rodna precizează că a nins doar în zona Vârfului Ineu, la peste 1.500 m altitudine, unde temperaturile minime pot atinge -3 grade C, la Rodna fiind înregistrate 4 grade C.

Dacă în zonele înalte ale județului s-au înregistrat ninsori ușoare, în zonele joase ale județului Bistrița-Năsăud a plouat.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până în după-amiaza zilei de luni, 16 octombrie, întreaga țară se află sub informare de ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă, precipitații mixte în zona montană înaltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *