VIDEO: A lăcrimat Gheorghe Zamfir! Maestrul absolut al naiului s-a cutremurat când a interpretat despre salvarea României!

Gheorghe Zamfir a cântat la Bistrița pentru prima dată după 46 de ani. Zamfir a mai fost odată la Bistrița în 1971 când s-au realizat filmările pentru ecranizarea romanului “Ion” de Liviu Rebreanu. Evenimentul a fost organizat la Sala Polivalentă, iar intrarea a fost liberă. În deschidere au evoluat interpreții Ansamblului “Dor Românesc” iar dansatorii ansamblului au pus în scenă o suită de dansuri din zona de câmpie.

Înainte de intrarea în scenă a lui Gheorghe Zamfir, artista Ioana Crăciunescu (cea care a interpretat-o pe Ana din filmul “Ion”)  a recitat din Cântarea Cântărilor. Vizibil emoționată, Ioana Crăciunescu i-a oferit lui Zamfir un buchet de flori în semn de recunoștință.

“Regele naiului” a cântat alături de taraful fraţilor Cazanoi și a abordat un repertoriu vast, cu accente pe cântece de petrecere oltenești dar a interpretat și câteva doine. Artistul a avut un moment de mare încărcătură, când a interpretat un cântec pentru salvarea României. Înainte de actul artistic, Zamfir a ținut un scurt monolog și a lăcrimat pe scenă.

“Cântec pentru salvarea României… pentru toată natura, pădurea, râurile, munții și tot ce ține de… fie ca această zi de Paște domnul nostru Iisus Hristos să ne salveze și … Sfânta Fecioară Maria… și Biserica noastră creștină să fie în sufletul nostru și ca numai prin credință să ne vindecăm și să ne mântuim. Pentru salvarea României și a poporului român.” a spus Zamfir cu lacrimi în ochi.

Gheorghe Zamfir și celebra compoziție cu care a cucerit lumea: “Ciocârlia!” Interpretare de excepție!

 

x0

x3

 

 

 

 

 

x4

x6

 

 

 

 

 

 

Cei 1.000 de spectatori ai Sălii Polivalente au amuțit când Zamfir a interpretat “Ciocârlia”, momentul de final care a încheiat show-ul, în aplauzele mulțimii.

Spectacolul a fost finanțat de Consiliul Județean, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea instituției iar toate evenimentele organizate cu această ocazie au costat 180.000 de lei.Caricatură

Ziar de Bistrita