Din Bistrita

A reizbucnit incendiul de pădure de la Colibiţa

 -  - 


Incendiul care a afectat o pădure de pe raza localității Colibiţa a reizbucnit sâmbătă, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

„Pompierii militari intervin în Colibiţa, zonă greu accesibilă, la incendiu reizbucnit la fondul forestier. În sprijin acţionează jandarmii montani, reprezentanţii ocoalelor silvice, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din zona”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Totodată, pentru prevenirea apariției de noi focare, jandarmii montani desfășoară acțiuni de conștientizare a turiștilor care își petrec timpul liber în natură. Astfel, jandarmii montani din Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița execută acțiuni de monitorizare a zonelor de picnic și de informare a turiștilor despre riscul major al producerii incendiilor de vegetație în această perioadă.

Reamintim că, zilele trecute, tot la Colibița, un incendiu pornit de la o țigară aprinsă, aruncată pe vegetația uscată, a afectat o suprafață de circa 6 hectare de pădure.

De asemenea, tot sâmbătă, un incendiu de vegetație uscată a izbucnit și pe raza localității Sângeorzu Nou, comuna Lechința.

FOTO: IJJ Bistrița-Năsăud

58 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.