Traian Ogâgău a scăpat! Judecătorii i-au validat NOUL mandat de PRIMAR!

 -  -  32092


Traian Ogâgău e primar de Sîngeorz – Băi! Magistrații Judecătoriei Năsăud i-au VALIDAT mandatul 2020 – 2024!

”Victorie! Mare victorie, dragii mei sângeorzeni! Dumnezeu lucrează prin oameni! Ce m-aș fi făcut fără sprijinul dumneavoastră?! Vă mulțumesc din suflet încă odată tuturor pentru susținere și implicare! Am avut și am încredere în justiție!”, a postat Traian Ogâgău pe pagina sa de Facebook.

Dosarul în care a fost condamnat Traian Ogâgău a fost deschis în 2016, când primarul a fost oprit de un echipaj de poliție, iar agenții i-au cerut să sufle în etilotest. A fost trimis în judecată și condamnat pentru “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.”

Edilul a fost trimis în judecată în 2018, iar în vara acestui an, Judecătoria Năsăud s-a pronunțat în cazul său: Ogâgău a primit un an de închisoare cu suspendare, urmarea unui curs de legislație rutieră și 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Primarii condamnați cu suspendare își pierd mandatul

În 2016, Parlamentul a modificat legea privind statutul aleșilor locali și a decis că primarii condamnați definitiv la pedepse cu suspendare nu își mai pierd mandatul, așa cum prevede Legea 393/2004, la art 15:

„Calitatea de primar și, respectiv, de președinte al consiliului județean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri: (…)

e) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitiva, la o pedeapsa privativă de libertate”.

Instituția Prefectului a emis ieri, ordinul de încetare a FOSTULUI mandat 2016 – 2020, după ce primarul Ogâgău a fost condamnat pentru refuzul de prelevare probe biologice!

Magistrații Judecătoriei Năsăud au ADMIS cererea de validare a mandatului NOU, obținut de Traian Ogâgău (2020- 2024) și au RESPINS cererile de invalidare, formulate de Virgil Dumitru și de Organizația Județeană a PSD.

3 notes
1217 views
bookmark icon

3 thoughts on “Traian Ogâgău a scăpat! Judecătorii i-au validat NOUL mandat de PRIMAR!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *