A vrut să ofere mită unui polițist, dar a fost prins în flagrant de ofițerii anticorupție

 -  -  1043Un bărbat care a încercat să ofere mită unui agent din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a fost prins în flagrant de ofițerii anticorupție.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție, ”în data de 25.07.2020, bărbatul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având alcoolemia de 0.19 mg/l. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. În acest context, acesta a promis poliţistului care a aplicat sancţiunea, că este dispus să-i ofere o sumă de bani pentru a-i restitui permisul de conducere”.

Astfel, la data de 28.07.2020, inculpatul s-a prezentat la postul de poliţie şi a oferit agentului de poliţie o sumă în euro, faptă constatată în flagrant.

În data de 28 iulie 2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa – Năsăud, împreună cu ofiţeri ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui bărbat, persoană fără calitate specială, în timp ce oferea o sumă de bani, cu titlu de mită, unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Secţia nr.1 Poliţie Rurală Bistriţa, pentru ca acesta să-şi încalce atribuţiile de serviciu, respectiv să nu-i suspende dreptul de a conduce”, mai arată DGA.

În cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. de art. 290 Cod penal, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

FOTO: arhivă

0 notes
168 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *