Absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a, care au obținut medii de 10 la Evaluarea Națională sau la Bacalaureat vor primi stimulente financiare

Vești bune pentru elevii care au reușit să obțină medii de 10 la examenele de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Guvernul le acordă stimulente financiare, decizia fiind anunțată de premierul Viorica Dăncilă.

Pentru că apreciem şi vrem să încurajăm performanţele şcolare, vom aproba astăzi stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul naţional de bacalaureat”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de joi, 12 iulie.

Reamintim că la nivelul județului Bistrița-Năsăud 10 elevi au obținut medii de 10 la cele două examene. Patru dintre elevi au obținut media maximă la Evaluarea Națională și alți șase la Bacalaureat.

La nivel național, vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a și 139 de absolvenţi de clasa a XII-a. Valoarea stimulentelor financiare va fi de 1.000 de lei pentru absolvenții claselor a VIII-a și de 3.000 de lei pentru absolvenții claselor a XII-a.Caricatură

Ziar de Bistrita