Acces gratuit la cărţile funciare pentru notarii publici

 -  -  951


Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) extinde accesul în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară eTerra pentru notarii publici. Începând de luni, 23 noiembrie, notarii au acces gratuit permanent la conţinutul tuturor cărţilor funciare existente în eTerra, în vederea realizării lucrărilor de specialitate.

ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), continuă implementarea măsurilor pentru simplificarea fluxului de lucru şi diminuarea perioadei de soluţionare a lucrărilor de specialitate în domeniul cadastrului şi cărţii funciare.

Până în prezent a fost extins accesul în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară eTerra pentru experţii judiciari, persoanele autorizate să execute lucrări în domeniul cadastrului, geodeziei, cartografiei şi fotogrammetriei şi pentru notarii publici.

Accesarea conţinutului cărţilor funciare va fi monitorizată de ANCPI pentru a preveni eventualele tentative de abuz.

În anul 2020, activitatea de cadastru şi publicitate imobiliară a fost digitalizată integral, iar specialiştii instituţiei lucrează continuu atât la îmbunătăţirea sistemelor informatice deţinute de ANCPI, cât şi la simplificarea legislaţiei şi a procedurilor de lucru.

0 notes
76 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *