Ultimele noutati

De astăzi, accize mai mari la carburanți! Prețurile la pompă au înregistrat o ușoară creștere!

Accizele la carburanți se majorează, începând de astăzi cu 0,16 lei pe litru la toate cele trei categorii de combustibil, – benzină cu plumb, fără plumb și motorină. Ministerul Finanţelor susţine că nivelurile actuale ale accizelor practicate în România sunt foarte aproape de limita minimă prevăzută de legislaţia Uniunii Europene.

În şedinţa din 30 august, Guvernul a aprobat Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal şi majorarea accizelor pentru benzină şi motorină gradual, în două etape: cu 0,16 lei/litru, începând cu 15 septembrie 2017, şi cu încă 0,16 lei/litru, începând cu 1 octombrie 2017, niveluri valabile până în anul 2022, inclusiv.

Transportatorii profesionişti, care sunt şi cei mai mari consumatori de carburanţi, au ameninţat cu proteste şi au avertizat că vor alimenta din afara ţării dacă nu li se va restitui o parte din acciză. Guvernații le-au dat asigurări transportatorilor că prețul carburanților nu va crește după majorarea accizei, iar în caz contrar ar putea fi reluată schema de rambursare a supraaccizei.

În România, se consumă anual aproximativ 7 miliarde de litri de carburanți, din care 5 miliarde de litri motorină și două miliarde de litri benzină.

 
Caricatură

Ziar de Bistrita