Același șofer, trei infracțiuni

 -  -  11094


Un tânăr de 29 de ani din Viișoara s-a ales cu dosar penal și este cercetat pentru săvârșirea a trei infracțiuni la regimul rutier.

”La data de 15 mai a.c., poliţiştii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal în cadrul căruia desfăşoară cercetări pentru infracţiuni la regimul rutier. În noaptea de 14/15 mai 2020, pe raza localităţii Viişoara, un tânăr de 29 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism a acroşat un alt autoturism care era parcat regulamentar. Acesta a fost testat la faţa locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe de sânge în vederea determinării alcoolemiei. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere, iar autovehiculul nu este înmatriculat”, a precizat Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Tot cu ocazia cercetărilor, poliţiştii rutieri au constatat faptul că, proprietarul autoturismului, un bărbat în vârstă de 42 ani, din Viişoara, l-ar fi înmânat spre a-l conduce tânărului de 29 de ani, deşi ar fi ştiut faptul că nu deţine permis şi se că află sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu deţine permis de conducere auto şi se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

1 notes
219 views
bookmark icon

One thought on “Același șofer, trei infracțiuni

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *