FOTO: Acoperiș smuls de vânt în Unirea, copac și stâlp de electricitate căzuți pe carosabil în Bistrița, în urma vremii nefavorabile

 -  -  1904


Condițiile meteorologice din ultimele ore au cauzat probleme în județul Bistrița-Năsăud, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Potrivit CJSU Bistrița-Năsăud, Detașamentul de Pompieri Bistrița intervine pe strada Industriei din municipiul Bistrița, unde, din cauza vântului puternic, un copac și un stâlp de iluminat au căzut pe carosabil.

De asemenea, un alt echipaj de pompieri intervine în cartierul Unirea din Bistrița, unde acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt.

Totodată, un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz-Băi acționează între localitățile Sângeorz-Băi și Ilva Mică, unde un copac a căzut pe partea carosabilă.

Intervențiile echipajelor sunt în plină desfășurare.

Pe parcursul zilei de miercuri, județul Bistrița-Năsăud și alte 9 județe din țară se află sub o avertizare cod portocaliu de vijelii puternice şi grindină.

În județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 25…30 l/mp”, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Totodată, a fost emisă şi o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până joi la ora 2:00, local în nordul, centrul şi estul ţării, în zonele montane şi în dealurile subcarpatice unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea şi caracter torenţial şi grindină.

Astfel de fenomene vor fi şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse, precizează meteorologii.

ACTUALIZARE

Vremea nefavorabilă a provocat probleme și pe DJ 172D, drumul care leagă Colibița de Bistrița Bârgăului, unde mai multe bucăți de stâncă au ajuns pe carosabil. Acestea au fost îndepărtate de către jandarmii montani Colibița. În sprijinul lor au intervenit și câțiva participanți la trafic care tranzitau zona.

Totodată, în urma vântului puternic, mai mulți arbori au căzut pe drumul forestier din zona Șoimu. Ca urmare, jandarmii montani au solicitat intervenția reprezentanților Ocolului Silvic Bistrița Bârgăului pentru degajarea drumului.

0 notes
1029 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *