Eveniment

Acțiune a polițiștilor în domeniul silvic și piscicol

 -  - 


O acțiune a polițiștilor din Bistrița-Năsăud în domeniul silvic și piscicol s-a lăsat cu amenzi în valoare totală de 14.000 de lei, precum și cu material lemnos confiscat.

La data de 9 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfășurat activități de combaterea a activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru combaterea faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva fondului piscicol natural, precum și a transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și sub produselor rezultate din activitățile ilegale de pescuit precum și pentru prevenirea abandonului ilegal de deșeuri. În urma activităților, au fost legitimate 30 de persoane și au fost controlate 14 autovehicule. Totodată în cadrul acțiunii au fost verificate 13 transporturi de material lemnos. Ca urmare a celor constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.000 de lei. Șase sancțiuni contravenționale în cuantum de 10.000 de lei au fost aplicate conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și o sancțiune contravențională a fost aplicată conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pentru abandonarea de deșeuri pe malul râurilor. De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea cantității de 12,95 mc material lemnos în valoare de peste 1.600 de lei”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Totodată, acțiunile polițiștilor au vizat și abandonul ilegal de deșeuri, în acest sens fiind efectuate verificări pe raza localităților Șieu Măgheruș, Șintereag, Beclean, Reteag, Ciceu Giurgești, Negrilești, Ciceu Mihăești, în locurile predispuse pentru depozitarea ilegală a deșeurilor.

În cadrul activităților polițiștii au fost sprijiniți de lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de profil.

51 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.