Eveniment

Acțiune în județ pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice; s-au aplicat zeci de sancțiuni

 -  - 


Zeci de polițiști, jandarmi și silvicultori au acționat, în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în județul Bistrița-Năsăud, în urma controalelor efectuate în trafic și la depozite de material lemnos fiind aplicate zeci de sancțiuni.

Au fost efectuate 37 de controale, dintre care 4 controale pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos, la depozite de material lemnos și 33 de controale care au vizat transporturile de material lemnos. În total au fost oprite și verificate în trafic 132 de vehicule și au fost constatate, în flagrant delict, 7 infracțiuni: 2 pentru nerespectarea Codului Silvic (tăiere şi furt de arbori) și 5 la regimul rutier.  Tot în cadrul acțiunii de ieri, au mai fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 21.740 lei, din care 10 la regimul silvic, conform Legii 171/2010, în cuantum de 11.000 de lei. Ca măsură complementară, a fost dispusă ridicarea în vederea confiscării a cantității de 17 metri cubi de materiale lemnos, fără documente legale, în valoare de 2.939 lei. Celelalte au fost abateri rutiere, aplicate conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în cunatum de 10.740 de lei, iar ca măsură complementară, a fost dispusă reținerea a 3 permise de conducere”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La acțiunea de control au participat aproximativ 70 de polițiști, jandarmi și silvicultori din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Bistrița-Năsăud.

221 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.