Acțiune pe șoselele din Bistrița-Năsăud. Zeci de șoferi au rămas fără permise

 -  -  1895

Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere în județul Bistrița-Năsăud, polițiștii rutieri desfășoară în mod constant acțiuni la care folosesc și aparate radar, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Ieri, 13 mai, poliţiştii Serviciului Rutier și cei ai structurilor teritoriale de profil au desfășurat acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere și de monitorizare a traficului rutier, pe raza întregului județ. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 44.000 de lei conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere în vigoare. De asemenea, ca măsură complementară, a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 34 de conducători de autovehicule”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Poliţia bistrițeană reaminteşte conducătorilor auto că viteza cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.

”Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

0 notes
1020 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *