Acțiune pentru combaterea cerșetoriei la Bistrița. Doi minori, preluați de Direcția de Asistență Socială

Poliția Locală Bistrița, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Bistrița, a desfășurat joi, în municipiu, o acțiune de depistare și identificare a persoanelor care apelează la mila publicului.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Poliția Locală precizează că în timpul acțiunii au fost depistate două situații de acest fel.

”Au fost identificate, pe strada Înfrățirii, o persoană de sex feminin și doi copii minori care apelau la mila publicului. Persoanei de sex feminin i s-a întocmit proces verbal de depistare și a fost avertizată verbal cu privire la încălcarea prevederilor art. 2 pct. 3 din Legea 61/1991 R privind pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Minorii au fost ridicați de consilierii Direcția de Asistență Socială și predați asistenţilor sociali din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud. Aceștia le vor asigura copiilor servicii de găzduire şi consiliere. O altă persoană care cerșea a fost depistată pe strada Gării. Și aceasta era însoțită de un minor, fiind sancționată cu amendă în sumă de 500 lei. În acest caz, consilierii Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bistrița vor monitoriza minorul, conform competențelor ce le revin”, a precizat Poliția Locală Bistrița.

Acțiunile Poliției Locale în colaborare cu Direcția de Asistență Socială fac parte din campania de prevenire a cerșetoriei, având drept motto “Banii tăi nu îi ajută!”, demarată de Primăria municipiului Bistrița încă din anul 2021.

Check Also

Primarul Ioan Turc: Bistrița are ce oferi. Ne dorim să punem în valoare zona veche a orașului

În acest final de săptămână, la Bistrița se desfășoară prima ediție a Festivalului ”Legendele Cetății”, …

One comment

  1. Va garantez ca actiunea este sortita esecului in toata Europa care este invadata de hoardele de cersetori romani, bulgari, albanezi si asiatici si africani.Cum credeti voi ca Bistrita reuseste ce nu a putut Parisul, Londra, Berlinul si Roma impreuna cu Europolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.