Eveniment

Acțiuni ale Poliției pe șoselele din Bistrița-Năsăud; aproape 60 de șoferi au fost testați cu aparatele drugtest și etilotest

 -  - 


Pe parcursul zilei de luni, polițiștii rutieri din Bistrița-Năsăud au desfășurat noi acțiuni pe drumurile din județ, cu scopul de a crește gradul de disciplină în rândul conducătorilor auto și bicicliștilor. 

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, oamenii legii au acționat și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, fiind efectuate 57 de testări cu aparatele drugtest și etilotest.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri au depistat, în flagrant delict, un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice (valoarea indicată de etilotest fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat).

”La data de 31 octombrie, în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, polițiștii Biroului Rutier au observat în trafic, pe strada Libertății din Bistrița, un autoturism al cărui conducător auto a efectuat o manevră neregulamentară de depășire. Totodată, acesta nu a respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție. A fost depistat și oprit pentru control pe Drumul Național 17, în Viișoara. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind în vârstă de 69 de ani, din Bistrița. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar polițiștii Biroului Rutier continuă cercetările”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, un alt conducător auto a fost prins în timp ce avea asupra sa substanțe interzise, fiind descoperite zeci de plicuri cu substanțe despre care există indicii că ar fi droguri.

Zeci de plicuri cu droguri, găsite de polițiști într-o mașină oprită pentru control pe DN 17

Pentru neregulile constatate în timpul controalelor efectuate pe parcursul zilei de 31 octombrie, polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale, toate conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 5.515 lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut un permis de conducere pentru depășire neregulamentară și au reținut două certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 18 au fost aplicate bicicliștilor.

58 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.