Acțiuni ale Poliției pentru prevenirea si combaterea absenteismului școlar; zeci de elevi, prinși în timp ce chiuleau de la ore

 -  - 


În perioada 23 – 24 februarie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Bistrița, pentru prevenirea si combaterea absenteismului școlar, dar și pentru prevenirea traficului și consumului de droguri în rândul elevilor.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, au fost efectuate verificări în trei licee și în zona adiacentă acestora. Totodată, au mai fost efectuate verificări în șase localuri publice din Bistrița.

”O societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Totodată, au fost depistați 21 elevi care absentau nemotivat și au fost informate școlile unde învață. În cadrul acțiunilor desfășurate au mai fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2100 de lei, dintre care 2 avertismente pentru nerespectarea Legii 61/1991 și 11 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Activități similare au fost desfășurate și de către polițiștii din Beclean, care au efectuat verificări în cinci localuri publice din oraș, fiind depistați 14 elevi, toți liceeni, care nu frecventau cursurile. Totodată, au fost aplicate 2 avertismente pentru nerespectarea Legii 61/1991.

Toți elevii care au fost depistați în timp ce absentau de la cursuri au fost legitimaţi, iar şcolile la care studiază au fost informate despre faptul că aceştia au chiulit de la ore.

Loading

bookmark icon