Acţiuni de control privind salubrizarea cursurilor de apă, organizate în Bistrița-Năsăud și alte patru județe

 -  -  940Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST) au verificat modul în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor.

Potrivit unui comunicat de presă, controalele au fost efectuate în luna august 2020, în județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

”Comisiile au verificat 191 de unități administrativ-teritoriale din cele cinci județe arondate (36 – în județul Cluj, 73 – în județul Maramureș, 11 – în județul Satu Mare, 28 – în județul Bistrița-Năsăud și 43 – în județul Sălaj). Au fost încheiate procese-verbale de constatare la toate unitățile administrativ-teritoriale verificate, iar acolo unde s-au constatat neconformități s-a dispus reprezentanților legali remedierea acestora, respectiv îndepărtarea depozitelor de deșeuri”, arată ABAST.

Potrivit legislației în vigoare, primăriile au obligaţia să asigure măsuri corespunzătoare pentru conservarea şi protecţia mediului, întreţinerea cursurilor de apă şi prevenirea poluării accidentale a mediului şi a cursurilor de apă din arealul administrat.

Totodată, reprezentanții ABAST atrag atenția că deşeurile depozitate în zona podurilor și a podețelor de către agenţii economici sau de către cetăţeni pot provoca inundații, prin obturarea secțiunii de scurgere a apei. Din acest motiv, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa face apel la cetățeni să păstreze mediul curat și să protejeze cursurile de apă.

0 notes
65 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *