Din Bistrita

FOTO: Acțiuni de îngrijire a mormintelor din Cimitirul Eroilor și de donare de sânge, în contextul Zilei Armatei

 -  - 


În perioada 14 – 17 octombrie, militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, în colaborare cu Primăria Municipiului Bistrița, au organizat, în semn de recunoștință pentru cei care au plătit prețul suprem pentru apărarea țării, activități de îngrijire a mormintelor și depuneri de flori la Cimitirul Eroilor din municipiul Bistrița, informează Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”.

Din dragoste de țară, elevii Colegiului Tehnic Infoel, coordonați de prof. Cristina Rusu, s-au alăturat cu entuziasm militarilor brigăzii și au depus flori și panglici tricolore la mormintele eroilor.

”Ne aducem aminte cu profundă recunoștință de sacrificiul pe care înaintașii noștri l-au făcut pentru ca astăzi să ne numim români! Lor le datorăm libertatea și ne plecăm capul în fața devotamentului și eroismului lor!”, a transmis Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”.

Această acțiune a făcut parte din șirul activitățile care vor avea loc la Bistrița cu prilejul Zilei Armatei.

Tot în acest context, militarii din cadrul Brigăzii participă la o campanie de donare de sânge.

”În perioada 17-21 octombrie, militarii Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan” participă la campania de donare de sânge, organizată cu ocazia Zilei Armatei României. În fiecare an, militarii bistrițeni își amintesc de semenii aflați în suferință și vin în ajutorul acestora oferindu-le o șansă la viață. Fiecare dintre noi putem fi eroi pentru o zi. Îmbracă și tu haina de erou și vino să donezi alături de noi!”, a mai completat Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” Bistrița.

323 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.